Adevarul Live: "In toate lucrarile despre Al Doilea Razboi Mondial este scris ca Bucurestiul a fost eliberat de Armata Rosie. Propaganda a fost foarte eficienta"

Adevarul Live:

La aceasta intrebare, dar si la multe altele, au raspuns analistul militar Ion Petrescu si istoricul militar Manuel Stanescu, intr-o editie speciala a dezbaterilor "FP", moderata de Ion M Ionita, si transmisa de site-ul adevarul.ro. Principalele declaratii Ion Petrescu: Pe domnul George Maior l-am vazut personal, pentru ca eram alaturi de el in delegatia la Colorado Springs, si va pot spune ca s-a bucurat de o primire extrem de calduroasa, este foarte apreciat acolo. Manuel Stanescu: Exista o fractura extrem de mare intre politica SUA si cea a UE, iar asta se va vedea si odata cu evenimentele planificate de Kremlin la 70 de ani de la castigarea razboiului in Europa.

acum 93 luni (1 May 2015)

Desi, liderii rusi au inteles ca nu exista o amenintare ca NATO sa invadeze Rusia au condamnat permanent extinderea NATO si a UE spre Est.

O alta tema de discutie, in afara sanctiunilor economice este cea a sprijinul militar pentru Ucraina. De jur imprejurul acesteia se desfasoara exercitii militare cu mii de militari din tarile NATO sau din Rusia. La aceasta intrebare, dar si la multe altele, au raspuns analistul militar Ion Petrescu si istoricul militar Manuel Stanescu, intr-o editie speciala a dezbaterilor "FP", moderata de Ion M Ionita, si transmisa de site-ul adevarul.ro. Principalele declaratii Ion Petrescu: Pe domnul George Maior l-am vazut personal, pentru ca eram alaturi de el in delegatia la Colorado Springs, si va pot spune ca s-a bucurat de o primire extrem de calduroasa, este foarte apreciat acolo. Manuel Stanescu: Exista o fractura extrem de mare intre politica SUA si cea a UE, iar asta se va vedea si odata cu evenimentele planificate de Kremlin la 70 de ani de la castigarea razboiului in Europa. In toate lucrarile importante despre Al Doilea Razboi Mondial este scris ca Bucurestiul a fost eliberat de Armata Rosie. Dintr-un singur motiv: propaganda a fost foarte bine pusa la punct de Moscova, sursele au fost foarte putine. Este foarte greu ca acum, la 70 de ani, sa vii sa explici ce s-a intamplat cu adevarat. Praga, de exemplu, in ultimele saptamani de razboi, a reprezentant o cursa contracronometru, americanii erau foarte aproape, dar Stalin s-a grabit, stiind ce importanta vor avea aceste eliberari. Nu tin minte niciun om dintr-o astfel de comisie care sa informeze coerent opinia publica din Romania. Ion Petrescu: Daca asta este realitatea, sa-i luam pe acesti baieti speciali ai Romaniei si sa-i ducem in Dogrobea, la Washington si sa inteleaga de ce nu trebuie sa fie letargici. Manuel Stanescu: Una este sa ai un regim impus de Armata Rosie timp de 50 de ani intr-o tara ca Romania, altfel este vazuta situatia din Portugalia sau S... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro