Adevarul Live de la ora 15.00. Alexandru Andries, intre aniversare, "Interioare" si Victor Ponta

E adevarat ca am fost cu cateva spectacole si in tara, am vrut sa cant neaparat la Timisoara, pentru ca discul "Interioare", cel de acum 30 de ani, a fost facut cu mai multi muzicieni din Timisoara: MIhai Farcas (tobe), Mircea Marcovici (bass), Doru Apreotesei (clape), iar Mircea Baniciu a fost backing vocal, iar in afara de mine mai erau Maria Ioana Mintulescu si Garbis Dedeian (saxofon), deci erau mai multi timisoreni si din acest motiv am tinut ca primul concert sa fie la Timisoara. Pana in '80 am cantat in Club A, dupa care am terminat facultatea si am inceput sa cant si pe scene oficiale si am ajuns la Festivalul de Jazz de la Sibiu, unde am fost invitat ani la randul, apoi la Festivalul de Jazz de la Costinesti si apoi in tot felul de spectacole. Cantecele care vor fi cantate in concert sunt multe de pe "Interioare", dar si de pe alte albume, pentru ca pe "Interioare" sunt 37 de minute, deci ar fi fost caraghios sa cantam 37 de minute, cred ca publicul nu ar fi fost deloc fericit. Si de obicei schimba formulele in care canta in functie de ce crede el ca are de spus in momentul respectiv si asta creeaza o poveste noua de fiecare data, cu alt sunet, cu alt tip de imbracaminte muzicala.

acum 116 luni (8 Oct 2014)

In 1984, Alexandru Andries isi lansa albumul de debut, la casa de discuri Electrecord.

La realizarea albumului din 2014 au contribuit Maria Ioana Mantulescu, Sorin Romanescu si Berti Barbera, care vor fi invitatii artistului si in concertul de la Sala Radio.

Alexandru Andries a scris pe contul personal de Facebook ca "baietii aia veseli au folosit fara pic de jena" cantecul, care nu are nicio legatura cu campania electorala de acum, precizand ca nu a existat niciun fel de acord din partea lui. Cum a fost?Alexandru Andries: Intai mi-am dat seama ca sunt 30 de ani de cand a aparut discul "Interioare", dupa care mai multi prieteni mi-au atras atentia ca o sa implinesc si eu 60 de ani. Intr-adevar, a fost ideea domnului Aurel Mitran ca acest concert care marcheaza 30 de ani de la lansarea discului "Interioare" sa fie chiar de ziua mea, pe 13 octombrie, cand implinesc 60 de ani. E prima si probabil, nu stiu daca ultima, dar nu-mi doresc sa cant de ziua mea, dar de data asta m-a convins, pentru ca are o putere de convingere extraordinara. Vreau sa precizez ca acest concert este facut cu sprijinul si ajutorul celor de la "Dilema Veche" si vreau sa multumesc in special domnului Mircea Vasilescu si doamnei Alina Stoian, pentru ca ei m-au ajutat foarte mult sa existe acest concert. E adevarat ca am fost cu cateva spectacole si in tara, am vrut sa cant neaparat la Timisoara, pentru ca discul "Interioare", cel de acum 30 de ani, a fost facut cu mai multi muzicieni din Timisoara: MIhai Farcas (tobe), Mircea Marcovici (bass), Doru Apreotesei (clape), iar Mircea Baniciu a fost backing vocal, iar in afara de mine mai erau Maria Ioana Mintulescu si Garbis Dedeian (saxofon), deci erau mai multi timisoreni si din acest motiv am tinut ca primul concert sa fie la Timisoara. Am mai fost la Cluj, la Piatra Neamt, la Suceava si la Brasov, iar aici a fost un spectacol mai special pentru ca l-am facut pentru o organizatie nonprofit, H... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro