Adevarul Live. Cristian Ghinea: Nicusor Dan nu mai poate sa atraga votanti. Un partid nu e pe persoana fizica. Vreau sa fac jonctiunea intre USR si Romania 100

Adevarul Live. Cristian Ghinea: Nicusor Dan nu mai poate sa atraga votanti. Un partid nu e pe persoana fizica. Vreau sa fac jonctiunea intre USR si Romania 100

Despre pozitionarea ideologica a USR Sa discutam ce inseamna aceasta nonideologie. Nu trebuie sa aiba toti aceeasi opinie si sa se ajunga la excludere. Separat am creat prin statut acest Comitet, care cuprinde parlamentarii si consilierii si care sa sa pronunte pe diferite chestii, precum aliantele. Nu putem sa ne punem mainile la urechi si sa spunem ca nu ne intereseaza. Poporul USR cere liderilor sa ineteze cu atacurile publice si disputele publice si sa stam in camera si sa negociem pana cadem sub masa, cum spunea Stolojan. Nu am venit in partid sa incerc sa-l conving pe Nicusor sa faca ceva. Romania 100 trebuie sa stabileasca daca vrea sa fie o forta politica sau nu. Avem de cand sa indemnam cetatenii sa dea in judecata statul daca nu se respecta acest lucru.

acum 74 luni (19 Jul 2017)

Despre pozitionarea ideologica a USR

Sa discutam ce inseamna aceasta nonideologie. Inseamna ca USR nu face nimic pe alta tema decat pe anticoruptie? Au fost multe momente in care nonpozitionarile a dus la o anarhie a majoritatii.In mintea mea si a multora partidul umbrela inseamna asa: avem o chestiune pe masa, o discutam si luam o decizie prin votul majoritatii. Nu trebuie sa aiba toti aceeasi opinie si sa se ajunga la excludere. Vrem sa avem pozitii oficiale. Forumul care a rasturnat decizia, nu e un for superior. Separat am creat prin statut acest Comitet, care cuprinde parlamentarii si consilierii si care sa sa pronunte pe diferite chestii, precum aliantele. Decizia finala va fi luata printr-un referendum intern care tine o saptamana si se desfasoara in a doua saptamana din august.

Membrii simpli ai USR au posibilitatea de a-si spune cuvantul. Niciun alt partid nu mai da puterea membrului simplu sa faca acest lucru. Iata ca, indiferent de vointa presedinteleui, avem referendumul. Eu am de cand sa respect opinia pe pozitionare. Puteam sa inchidem subiectul orada cu decizia Biroului National. Eu, ca liberal, m-am uitat la discutia pentru schimbarea Constitutie amuzat, atat timp cat am crezut ca nu se va intampla. Nu putem sa ne punem mainile la urechi si sa spunem ca nu ne intereseaza. Acum vine o coalitie obscura, cu o agenda clara a spatiului public de catre religie. Noi nu vrem sa dezertam.

USR are o pozitie impotriva Coalitiei pentru Familie si sunt cativa membri care au alte pozitii. De ce a devenit o drama doar pentru conservatorii de la USR. Eu militez sa pozitionam partidul impotriva initiativei Coalitiei. Nu sunt motive pentru care Nicusor Dan sa-si puna persoana in fata acestei dezbateri. Riscam sa amestecam temele: intoarcerea sa cu tema principala a referendumului.

Despre votul la referendum

Deocamdata noi ne-am organizat intr-o platform... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro