Adevarul Live: Ce ii determina pe tineri sa joace "Balena Albastra", jocul care a provocat zeci de sinucideri

Adevarul Live: Ce ii determina pe tineri sa joace

Ulterior, timp de 50 de zile, primesc cate o sarcina de indeplinit, una mai sinistra decat alta: li se cere, de exemplu, sa se automutileze pe antebrat, unde sa deseneze o balena cu o lama de barbierit. Mai sunt provocati sa se trezeasca la ora 4.20 si sa vizioneze un film de groaza sau sa se plimbe, in echilibru, pe marginea unei cladiri. Solutiile nu sunt la Ministerul Educatiei Invitat sa intervina in emisiune, Gabriel Ispas, secretar de stat in Ministerul Educatiei a declarat ca institutia a inaintat o nota cu masuri de siguranta cu privire la preantampinarea pericolelor provocate de jocul "Balerna Albastra".

acum 83 luni (21 Mar 2017)

Ce este "Balena Albastra"

Peste 130 de adolescenti s-au sinucis in perioada noiembrie 2015 - mai 2016 in Rusia din cauza unui joc al mortii, numit "Balena Albastra" , jocul devenind destul de popular si in randul adolescentilor din Romania.

Jocul in sine mizeaza pe o provocare psihologica: cu un anunt pe una dintre paginile oficiale ale jocului de pe VKontakte, potrivit caruia sunt interesati sa joace "Balena Albastra", tinerii pot adera la grupurile care promoveaza conceptul. Ulterior, timp de 50 de zile, primesc cate o sarcina de indeplinit, una mai sinistra decat alta: li se cere, de exemplu, sa se automutileze pe antebrat, unde sa deseneze o balena cu o lama de barbierit. Mai sunt provocati sa se trezeasca la ora 4.20 si sa vizioneze un film de groaza sau sa se plimbe, in echilibru, pe marginea unei cladiri.

Cele mai importante declaratii: Ce ii determine pe tineri sa priveasca moartea in ochi

Psihoterapeutul Vistiana Long a vorbit la Adevarul Live despre existenta fascinatiei fata de moarte ce apare in perioada adolescentei, ce este un semn de evolutie spirituala si de maturizare. "Vrand sa se maturizeze, ei vor sa stie mai mult. Copiii ca sa creasca echilibrat au nevoie de contact, e maniera lor de a stii cine sunt. Vor sa stie ca ei conteaza si ca sunt valorosi, ca viata e frumoasa. La scoala aud tot felul de temeri care se reflecta in viitor, legate de frica de moarte", a spus specialistul. Discutia cu copiii este esentiala

Conform acesteia, pana la sinucidere copiii vad jocul doar ca pe niste niste provocari periculoase, fiind fascinati de ideea de a-si pun viata in pericol doar pentru a scapa cu bine. "E un semn de intrebare pentru parinti, care trebui sa discute cu copiii.

"O discutie cu adultii despre viata si moarte le-ar aduce lamuriri, dar cand nu au acces la discutie copiii capata o teama, o frica. E foarte important ca pari... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro