Adevarul Live. Catalin Predoiu: Daca vrem sa unificam dreapta, trebuie sa ma votati pe mine. Sa nu risipim voturile

Adevarul Live. Catalin Predoiu: Daca vrem sa unificam dreapta, trebuie sa ma votati pe mine. Sa nu risipim voturile

Nu vad de ce este un motiv de neincredere luarea unei decizii pe anumite principii. M-am asezat din candidatura de premier, de premier din umbra. In clipa aceasta, desi noi nu ne lasam si speram sa avem doua tururi de scrutin. Este incalificabil, inacceptabil, de neconceput ca un om condamnat pentru fraude electorale sa vina si sa spuna ca mai vrea sa organizeze alegeri. Este incalificabil ca un partid demn de anii 30 ai lui Stalin sa dea afara pe cineva ca a vorbit. Este vorba de a conduce o birocratie, de a dezvolta strategic un oras pe baza unei vieti de calitate. Nu e vorba doar de confortul urban, ci si de posibilitatile de dezvoltare economica. N-are cum sa castige nimeni de pe dreapta in afara de candidatul PNL. Eu pot sa iau oricand o foaie de hartie si sa scriu despre ce am facut. Veti cauta sa gasiti o solutie de consens daca veti ajunge primar sau veti incerca sa formati o majoritate? Nu e vorba de un atac la persoana, ci de un fenomen.

acum 43 luni (5 May 2016)

Cine a fost liderul care v-a propus sa candidati?

Liderul care mi-a propus sa candidez a fost Catalin Predoiu.

Nu regretati ca nu ati luat decizia inainte de a-l nominaliza pe Marian Munteanu?

In ceea ce priveste solutia Munteanu a fost o optiune de ordin principial sa mearga spre cineva apolitic. Eu cred ca acum, privind rece, eliebrat de presiunile momentului, putrem vedea ca la fiecare pas s-a actionat logic.

Nu ati pierdut din increderea electoratului?

Nu vad de ce este un motiv de neincredere luarea unei decizii pe anumite principii. In fine, dupa aceasta etapa, am ajuns la concluzia ca cel mai bun raspuns pentru cei care acuzau PNL ca nu are solutii, sa venim cu o candidatura din partid. PNL a dat dovada de anduranta, functionand in echipa si mergand in echipa. Spre deosebire de alte partide unde, cum e la PSD, dupa condamnarea lui Dragnea s-a declansat un spectacol grotesc. Am vrut sa fac aceasta antiteza. Ati sarit din calitatea de premier din umbra in cea de canddat la lumina.

M-am asezat din candidatura de premier, de premier din umbra. Despre riscuri, ce sa spun. Ca unul care a facut armata la Parasutisti cred ca nu sunt riscuri.

Nu va mai ganditi la functia de premier?

Simtiti ca partidul va sprijina in totalitate?

Tot partidul e cu mine, de la varf si pana la baza. Am primit mesaje de incurajare din toata tara. Am fost felicitat si de copresedinti.

Cu echipa de la Sectoare cum va intelegeti?

Lucrurile merg ca pe toate acolo. Chiar de dimineata am avut o sedinta cu ei. Saptamana viitoare intentia mea este sa ies pe strada, sa fim acolo alaturi de oameni. Voi fi in transee alaturi de ei. Asa as fi fost si din pozitia de lider de filiala.

Ati spus ca va veti asuma rezultatul cand Marian Munteanu era ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro