Adevarul Live. Cat de importante sunt mirosurile din viata noastra?

Adevarul Live. Cat de importante sunt mirosurile din viata noastra?

De altfel, nasul omului poate distinge intre aproximativ un trilion de mirosuri diferite, ceea ce demonstreaza ca nasul este organul cel mai sensibil la stimuli, a aratat o cercetare realizata in 2014 de o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Rockefeller din New York, SUA.

acum 64 luni (8 Feb 2016)

De exemplu, de la varsta de o saptamana, bebelusii cunosc foarte bine mirosul mamei, astfel ca o pot identifica usor intr-un grup de oameni.

Mirosul este mult mai complex decat gustul, astfel ca 90% din gustul unui aliment este dat, de fapt, de miros. De altfel, nasul omului poate distinge intre aproximativ un trilion de mirosuri diferite, ceea ce demonstreaza ca nasul este organul cel mai sensibil la stimuli, a aratat o cercetare realizata in 2014 de o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Rockefeller din New York, SUA.

Asa se explica de ce diferite mirosuri ne influenteaza starea de spirit, anumite comportamente si chiar alegerile pe care le facem, de cele mai multe ori fara sa ne dam seama. Spre exemplu, in SUA este cunoscut faptul ca agentii imobiliari isi atrag clientii cu miros de paine proaspat coapta sau de biscuiti facuti in casa si de cafea.

O alta curiozitate despre puterea mirosurilor a fost descoperita de specialistii de la Universitatea de Tehnologie Delft din Olanda. Ei au constatat ca mirosul de portocale, de apa de mare si de menta difuzat intr-un club i-a facut pe petrecareti sa danseze mai mult, sa considere muzica mai buna si sa se simta mai bine, per total, decat in serile precedente.

Despre toate acestea, dar si despre modul in care aromaterapia corect realizata ne poate ajuta sa ne mentinem starea de sanatate fizica si psihica, vorbim cu specialista Cornelia Decu Chaumont, psiholog si aromaterapeut, la Adevarul Live de la ora 15.00. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro