Adevarul despre cancerul provocat de telefoanele mobile

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) afirma ca au gasit dovezi solide care sustin ca folosirea telefonului mobil duce la aparitia gliomului, o forma de cancer cerebral. Daca vrei sa vezi cat de periculos este un telefon mobil, poti consulta manualul de instructiuni dupa valoarea SAR - rata cu care corpul absoarbe energie cand este expus la un camp electromagnetic de unde radio - sau sa verifici direct pe un site de tipul GSMArena.

acum 102 luni (31 Aug 2015)

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) afirma ca au gasit dovezi solide care sustin ca folosirea telefonului mobil duce la aparitia gliomului, o forma de cancer cerebral. Radiatiile emise de telefonul mobil se numesc non-ionizate si sunt asemanatoare cu cele emise de cuptoarele cu microunde, insa la intensitate mai mica.

Dincolo de legatura cu aparitia cancerului, exista si efectele negative asupra functiei cognitive cand ducem telefonul la ureche, adica in zona lobilor temporali.

Producatorii de telefoane iau peste picior aceste afirmatii, dat fiind ca OMS a afirmat in trecut si despre cafea sau legumele murate ca sunt cancerigene, insa s-au razgandit pe parcurs referitor la exactitatea informatiilor. Merita mentionat insa ca in manualele de utilizare acestia recomanda ca telefonul sa fie tinut la o distanta de 12-20 centimetri, nicidecum sa fie lipit de ureche.

Neurochirugii care au vorbit despre radiatiile emise de telefonul mobil vin in completarea Organizatiei Mondiale pentru Sanatate si arata ca expunerea copiilor este si mai periculoasa.

Aparent, toata lumea este de acord ca telefonul mobil afecteaza celulele creierului, insa nu toti s-au decis in ce fel se intampla asta. Astfel, dupa ce studiul desfasurat de oamenii de stiinta de la Spitalul Universitar din Orebro, Suedia, nu a reusit sa lege cancerul cerebral direct de telefonul mobil, vin cercetatorii din Statele Unite ale Americii care spun ca folosirea telefonului chiar stimuleaza activitatea creierului, informeaza MSNBC. Cancerigen sau nu, exista solutii de protectie

Primul sfat pentru cei care folosesc foarte mult telefonul este sa-si cumpere un set de casti.

Nu este recomandat nici sa iti transporti telefonul in buzunar, mai ales daca esti barbat pentru ca ar exista un risc de scadere a fertilitatii. Daca vrei sa vezi cat de periculos este un telefon mobil, poti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro