Adevaratele motive pentru care ne creste colesterolul. Dezvaluirile unui doctor: "O enzima-dusman ne face rau"

Adevaratele motive pentru care ne creste colesterolul. Dezvaluirile unui doctor:

"Colesterolul este o structura utila corpului nostru, iar pentru ca exista posibilitatea ca hrana sa nu asigure aportul de colesterol necesar, organismele umane sunt prevazute cu o "linie tehnologica" prin care se fabrica aceasta substanta. Pentru ca, in lipsa unor informatii precise cu privire la alte cauze (decat cele genetice) ale dereglarii "liniei de productie" a colesterolului, tot ce se stie cu exactitate este ca generatiile trecute nu aveau - cel putin nu la nivelul de acum - aceasta problema, cea mai logica solutie este intoarcerea, pe cat posibil, ceea ce aveau generatiile trecute: o alimentatie echilibrata.

acum 68 luni (14 Feb 2015)

"Colesterolul este o structura utila corpului nostru, iar pentru ca exista posibilitatea ca hrana sa nu asigure aportul de colesterol necesar, organismele umane sunt prevazute cu o "linie tehnologica" prin care se fabrica aceasta substanta. Din diverse motive, pe care nu le cunoastem, generatiile actuale produc, prin aceasta "linie tehnologica", colesterol in cantitati mai mari decat generatiile precedente, in conditiile in care mananca aproximativ acelasi lucru", explica esenta problemei Marius Calinici, medic primar cu dubla specializare - boli interne, respectiv diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Medicul spune ca, in argumentul afirmatiei ca valorile crescute ale colesterolului sunt date de productia acelei "linii tehnologice" proprii organismului si nu colesterolul alimentar sunt rezultatele unei cercetari stiintifice, prin care s-a marcat radioactiv colesterolul alimentar si s-a constatat ca acesta nu se regaseste in colesterolul din organism. Cea mai importanta este acea "linie tehnologica" a organismului care este reglata de o enzima, hidroxi-metil-glutaril CoA-reductaza . In momentul in care capacitatea organismului de a produce enzima este mai mare, creste si capacitatea de producere a colesterolului, indiferent de alimentele ingerate.

Ce poate deregla enzima care regleaza nivelul colesterolului

Potrivit medicului, o cauza certa a dereglarii secretiei de hidroxi-metil-glutaril CoA-reductaza este mostenirea genetica. "Este motivul pentru care intalnim valori ale colesterolului de peste 900 la persoane de 20 de ani sau valori foarte crescute la persoane foarte slabe.

Pentru ca, in lipsa unor informatii precise cu privire la alte cauze (decat cele genetice) ale dereglarii "liniei de productie" a colesterolului, tot ce se stie cu exactitate este ca generatiile trecute nu aveau - cel putin nu la nivelul de acum - aceasta problema, cea mai logica solutie este... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro