Adevaratele dosare X. Povestile autentice din spatele filmelor science-fiction

Amatorii filmelor de groaza sau ai SF-urilor au de ce sa-si frece mainile de incantare. E posibil ca dovezi recent descoperite sa arunce o noua lumina asupra cazului nerezolvat in care trei scotieni au disparut fara urma, acum 100 de ani, de la farul de pe Insulele Flannan? Specialistul veterinar trimis de Departamentul pentru Pescuit si Vanatoare ca sa investigheze acest caz a declarat ca nu mai vazuse niciodata asa ceva: zeci de cadavre de mamifere de talie mare zaceau imprastiate peste tot, in conditiile in care cauza deceselor era inexplicabila.

acum 111 luni (9 Sep 2014)

Amatorii filmelor de groaza sau ai SF-urilor au de ce sa-si frece mainile de incantare.

Printre cazurile care vor fi tratate in acest serial se numara adevarata poveste din spatele filmului "Exorcistul" pe baza declaratiilor unui martor ocular, descoperirea unui schelet bizar cu craniul de dimensiunea corpului, un baiat rapit de extraterestri, un Chupacabra mexican, piramidele din Bosnia, OZN-uri si arme nucleare, zombie si multe alte fenomene surprinzatoare.

Aceasta serie in douasprezece parti dezvaluie activitati paranormale care i-au uluit pe oamenii de stiinta, au inspirat legende si au alimentat imaginatia omenirii timp de mai multe secole. De asemenea, programul exploreaza notiuni ale lumii contemporane, cum ar fi memoria celulara, incercand sa stabileasca daca organele interne pot stoca amintiri care sa le provoace experiente stranii pacientilor carora le sunt transplantate organele respective.

Bazandu-se pe dovezi existente, "Cazuri neelucidate" examineaza o gama larga de intamplari bizare, de la cele pur si simplu neobisnuite pana la cele absolut infricosatoare. Osemintele gigantice ale unui barbat si ale unei femei, dezgropate in apropiere de Georgia, ar putea demonstra ca pe Pamant au trait candva uriasi? E posibil ca dovezi recent descoperite sa arunce o noua lumina asupra cazului nerezolvat in care trei scotieni au disparut fara urma, acum 100 de ani, de la farul de pe Insulele Flannan?

Exorcistul si moartea elanilor

In primul episod vor fi puse sub lupa doua intamplari: povestea reala care a stat la baza scenariului din "Exorcistul" si cazul unei morti suspecte a peste 100 de elani.

Celebrul film de groaza s-a inspirat dintr-un caz real, in care un baiat a fost cu adevarat exorcizat. Fratele Greg era pe atunci un tanar preot, iar misiunea lui era sa-l impiedice pe baiat sa se ridice de pe pat si sa leviteze.

In vara lui 2013, peste 100 de elani au fost gasiti morti la o ferma din New Mexico... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro