ADEVARAT A INVIAT!

ADEVARAT A INVIAT!

"Hristos a Inviat/ Adevarat a Inviat" este o forma de salut crestineasca utilizata timp de 40 de zile, de la Pasti pana la Inaltare. Un cod de morala, o despartire a binelui de rau, dar si o speranta.

acum 99 luni (29 Apr 2016)

"Hristos a Inviat/ Adevarat a Inviat" este o forma de salut crestineasca utilizata timp de 40 de zile, de la Pasti pana la Inaltare. Este cea mai scurta, cea mai concisa marturisire crestina care exista!

Taranul nu era si nu este un mare teolog, un atent specialist al celor sfinte. Iar atunci cand este salutat aproape interogativ: "Hristos a Inviat?!", el raspunde simplu, pur si curat: "Adevarat a Inviat". Nu are dubii sau ifose de intelectual. El stie ancestral, simte ca Invierea este punctul central al crestinismului, piatra de temelie a credintei in Fiul Omului. Pentru ca ne spune Sfantul Apostol Pavel: Daca nu ar fi inviat Hristos, zadarnica ar fi fost credinta noastra! Un cod de morala, o despartire a binelui de rau, dar si o speranta.

Fara mormantul gol, fara biruinta asupra mortii, Iisus Hristos ar ramane un mare intelept, nu un Mantuitor. Salutul-marturisire "Hristos a Inviat/ Adevarat a Inviat" e cu atat mai frumos cu cat vorbeste despre Hristos, despre Mantuitor la prezent. Invierea este un fapt actual, este repetitiva. Nu-i o banala traditie, un ritual sau o comemorare a unui fapt istoric. Hristos ne este contemporan. Sa aveti parte de Invierea lui Iisus Hristos!

+Nici Stalin nu a fost atat de diabolic: statul ii arunca pe crestini inapoi ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro