Adel al-Harbi, unul dintre cei mai temuti teroristi din lume si cap al-Qaeda, a fost ucis in Siria

Adel al-Harbi, unul dintre cei mai temuti teroristi din lume si cap al-Qaeda, a fost ucis in Siria

Acest lichid exploziv misterios a stat la baza avertizarii mondiale de atacuri teroriste emisa in vara lui 2013 de americani si preluata de zeci de state din intreaga lume, alerta care a inchis zeci de misiuni diplomatice straine din lumea araba. Atarile americane au lovit "tabere de instruire, un punct de productie de explozibili si munitie, un centru de comunicatii si mai multe cladiri de comanda si anexe" ale Khorasan, a transmis Pentagonul.

acum 93 luni (17 Apr 2015)

Adel al-Harbi era adjunctul lui Muhsin al-Fadhli, liderul suprem al gruparii Khorasan, pe capul caruia este pusa o recompensa de sapte milioane de dolari.

Khorasan, una dintre cele mai periculoase organizatii teroriste din lume

Gruparea Khorasan este considerata inca una dintre cele mai periculoase organizatii teroriste din lume, in ciuda atacurilor demarate toamna trecuta de americani asupra lor. Khorasan a devenit cunoscuta lumii intregi abia atunci, pana in acel moment nefiind perceputa drept o amenintare de asemenea amploare. De fapt, gruparea se afla in ultimul stadiu de pregatire a unui atac terorist care ar fi "lovit teritoriul american sau al aliatilor SUA", a motivat Washingtonul bombardamentele asupra militantilor Khorasan.

In timp ce intreaga atentie era indreptata catre gruparea Statul Islamic, o organizatie terorista mica, afiliata al-Qaeda si activa doar in Siria, a ajuns la un pas de a desfasura atacuri de anvergura celor de la 11 septembrie 2001.

Marea surpriza adusa de ofensiva aeriana demarata toamna trecuta de americani asupra Statului Islamic este ca aceasta nu a fost indreptata exclusiv impotriva ISIS, caruia Washingtonul i-a declarat razboi la inceputul lunii septembrie. Fara niciun anut, ba chiar transmitand de fiecare data ca aceste atacuri vor viza pozitiile Statului Islamic, americanii au profitat de ocazie si au atacat in acelasi timp alte doua grupari teroriste: al-Qaeda si Khorasan, o grupare afiliata organizatiei fondate de Osama Bin Laden. Khorasan voia sa doboare avioane cu explozibil lichid Organizatia terorista Khorasan, relativ necunoscuta pana in septembrie 2014, se afla in faza finala a elaborarii unor atacuri teroriste "majore", de anvergura celor de la 11 septembrie 2001. Bombele elaborate de Khorasan nu detineau parti metalice, folosind doar un nou explozibil - considerat cel mai periculos din lume - in forma lichida, pe care planuiau sa-l ad... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro