Adamescu jr., dupa condamnarea tatalui sau: Dan Adamescu este nevinovat. Ma tem pentru viata tatalui meu si a mea

Acuzatiile DNA In rechizitoriu, procurorii au retinut ca cei patru judecatori au pretins si primit, personal sau prin intermediari, sume de bani sau bunuri in scopul: - de a indeplini/ a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu in legatura cu contestatiile la tabelul preliminar al creantelor - modalitatii de inscriere la masa credala cu privire la creantele creditorilor chirografari, - desemnarii preferentiale a unor administratori judiciari, - atribuirii preferentiale a unor dosare de insolventa, - pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor de judecator.

acum 95 luni (28 May 2016)

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat, vineri, de instanta suprema, la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare, pentru mituirea mai multor judecatori. In plus, pretinde fiul mogulului, "show-ul mediatic de astazi nu face decat sa confirme actiunea de linsaj public la care suntem fost supusi eu si tatal meu".

"Sunt ferm convins ca in zilele ce urmeaza vom fi atacati de toate organele de stat pentru a distruge sau a-si insusi tot ce a construit tatal meu in ultimii douazeci de ani: un grup de firme care inca sustin economia romaneasca prin mii de locuri de munca", arata Adamescu jr.

Fiul omului de afaceri invoca si o directiva a Consiliului Europei din 12 februarie (adoptata de Parlamentului European in noiembrie 2015) privind consolidarea unor aspecte legate de prezumtia de nevinovatie si de dreptul de a fi prezent la proces in cadrul procedurilor penale (Articolul 4).

Scopul Directivei respective este de a consolida dreptul la un proces echitabil prin stabilirea unor norme minime privind prezumtia de nevinovatie. Documentul, care a inclus recomandarile Directivei, s-a bazat pe relatarea mai multor studii de caz ca exemple de incalcare a prezumtiei de nevinovatie. Adamescu, condamnat definitiv la 4 ani si 4 luni de inchisoare cu executare

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat, vineri, de instanta suprema, la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat ca a platit mai multi judecatori de la Tribunalul Bucuresti pentru a obtine o serie de decizii favorabile firmelor sale.

Prin aceeasi sentinta, fostul judecator Mircea Moldovan a fost condamnat la 12 ani si doua luni de inchisoare cu executare, fostul judecator Ion Stanciu a primit trei ani si patru luni de detentie, iar fosta judecatoare Elena Roventa a fost condamnata la patru ani si sase luni de inchisoare.

Totod... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro