Ada Gales, premiata de UNITER, si alti trei actori au fost concediati de la Teatrul din Brasov

Ada Gales, premiata de UNITER, si alti trei actori au fost concediati de la Teatrul din Brasov

Conduceea teatrului are propriul punct de vedere Reprezentantii Teatrului Sica Alexandrescu au transmis si ei un comunicat de presa in care au explicat care au fost motivele care au dus la concedierea actorilor Maria Garbovan, Marius Cordos si Mariana Hudisteanu. "Inainte de toate consideram, asa cum suntem convinsi ca si profesionistii de teatrul considera, ca locul actorului este in primul rand pe scena, nemultumirile sale putand fi exprimate si fara a abdica de la obligatiile profesionale fata de teatru si fata de spectatori.

acum 46 luni (3 Jan 2017)

Actrita care a fost premiata in 2016 pentru debut de catre UNITER a postat un mesaj pe Facebook in care a anuntat ca i-a fost desfacut contractual de munca din motive disciplinare pentru ca nu ar fi participat la nilte repetitii, care, in opinia actritei nu ar fi putut avea loc. Anterior, alti trei actori, Maria Garbovan, Marius Cordos si Mariana Hudisteanu au fost si ei concediati dupa ce au protestat, alaturi de Ada Gales, impotriva conducerii institutiei. Adevarata criza a inceput in septembrie 2016 dupa de Dan Marius Zarafescu ( director adjunct la Teatrul Notara din Bucuresti) a castigat concursul din a doua incercare ( la concursul din luna mai fusese declarat respins). O parte dintre actori, 13 la numar, au protestat fata de organizarea concursului si au spus ca a fost unul de forma. Actorii au refuzat sa mai intre la spectacole, care au fost suspendate mai bine de o luna.

Dan Marius Zarafescu si-a dat insa demisia dupa numai trei zile de munca, moment in care Primaria Brasov a numit-o ca director interimar pe Viorica Geanta Chelmea. A fost o manifestare de solidaritate fata de cei trei actori care fusesera deja concediati.

Conduceea teatrului are propriul punct de vedere

Reprezentantii Teatrului Sica Alexandrescu au transmis si ei un comunicat de presa in care au explicat care au fost motivele care au dus la concedierea actorilor Maria Garbovan, Marius Cordos si Mariana Hudisteanu.

"Inainte de toate consideram, asa cum suntem convinsi ca si profesionistii de teatrul considera, ca locul actorului este in primul rand pe scena, nemultumirile sale putand fi exprimate si fara a abdica de la obligatiile profesionale fata de teatru si fata de spectatori. Refuzul acestori actori de la urca pe scena la un spectacol cu publicul in sala, de a-si face meseria pentru care au fost angajati, nu poate fi tolerat. Actorii care au refuzat sa urce au fost sanctionato cu avertisment de fosta conducerea a teatrului. Activitatea insti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro