Ada Condeescu, actrita: "Nu joc in ceva in care nu cred, oricati bani as lua"

Ada Condeescu, actrita:

Dupa multe premii prestigioase obtinute in importante competitii cinematografice internationale, actrita Ada Condeescu (26 de ani) a avut de curand premiera cu spectacolul "Jocul vietii si al mortii", dupa Horia Lovinescu, in regia lui Horatiu Malaele, unde joaca rolul Ana, la Teatrul de pe Lipscani. "Weekend Adevarul": Daca inchizi ochii si faci abstractie de tot ce ai lucrat in ultimele luni, care e imaginea pe care ti-o evoca aceste cuvinte: "Jocul vietii si al mortii in desertul de cenusa"? Mi-aduc aminte clar admiratia mamei fata de tatal meu, apoi fata de Petru Cretia, de admiratia cu care vorbea Dora Stanescu de Nichita. De aceea, intalnirea cu Horatiu Malaele e atat de importanta, pentru ca el e din alta lume si isi pastreaza exact ce e cel mai frumos, apropo de valori, adevar, umor, arta adevarata a teatrului. Mult mai putin decat ar trebui sa fiu, pentru ca mai dai si de oameni care nu au drag adevarat de meserie si te lovesti de lucruri absurde. Ascultand atunci textul si povestea in poveste, mi-am dat seama ca de asta am vrut sa fac teatru: ca sa fiu in povesti, sa traiesc tot felul de vieti. Si faceam amandoi un fel de spectacol de circ, ma rotea peste cap si la final ma punea sa fac o reverenta la camera video, cu care ne filma mama de Craciun. Premiata la Berlin si Sarajevo Numele: Ada Condeescu Data si locul nasterii: 2 iulie 1988, Bucuresti Starea civila: necasatorita Studiile si cariera: Este absolventa a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.

acum 88 luni (13 Feb 2015)

Dupa multe premii prestigioase obtinute in importante competitii cinematografice internationale, actrita Ada Condeescu (26 de ani) a avut de curand premiera cu spectacolul "Jocul vietii si al mortii", dupa Horia Lovinescu, in regia lui Horatiu Malaele, unde joaca rolul Ana, la Teatrul de pe Lipscani. Desi experienta scenei nu-i este noua, totusi, actrita care a cucerit "inima orasului Sarajevo" si inimile spectatorilor de la Berlin, considera ca acest spectacol este cea mai frumoasa intalnire in teatru. Fiica lui Alexandru Condeescu, fost director al Muzeului Literaturii Romane, si a Ofeliei Cretia, Ada Condeescu marturiseste ca si-a dorit sa fie actrita de cand avea 4 ani si ca, pentru ea, teatrul e viata.

"Weekend Adevarul": Daca inchizi ochii si faci abstractie de tot ce ai lucrat in ultimele luni, care e imaginea pe care ti-o evoca aceste cuvinte: "Jocul vietii si al mortii in desertul de cenusa"? De altfel, atunci cand am citit prima data pe mail titlul asta, m-a dus intr-o zona sumbra, de singuratate absoluta. Iar in mijlocul acestei singuratati se dezvolta nevoia de a fi cu ceilalti. Personajul pe care-l joc eu, Ana, m-a fascinat de la inceput. Pentru ca e atat de umana si atat de adevarata si in ea exista atata inocenta si atata perversitate... Si ceea ce a fost extraordinar la acest rol e faptul ca Horatiu Malaele m-a provocat sa caut foarte mult in mine, sa rup limite, sa ma dezinhib, sa ajung la partea reala din mine - la copilarie, la plans, la ras. Acel tip de puritate n-o ai decat in momentul cand nu stii despre ce e vorba in lume. Si e foarte greu chiar sa fii acolo, nu doar sa joci inocenta, copilaria... Cred ca in jurul varstei de 11-12 ani. Horatiu a intuit bine ca era ascuns in mine momentul ala cand instinctul te duce dincolo de ratiune, cand constientizezi ca se intampla ceva cu tine, dar nu intelegi ce. E important pentru dezvoltarea fiintei cand ti se intampla prima data sa te simti femeie, cand stii cu o i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro