Acuze grave aduse Bisericii de catre un fost preot. Acesta spune ca a fost atacat in stil mafiot de oameni trimisi de Mitropolie: "Am rezistat cat am putut"

Acuze grave aduse Bisericii de catre un fost preot. Acesta spune ca a fost atacat in stil mafiot de oameni trimisi de Mitropolie:

La biserica din satul Oraseni-Schit, situat la numai cativa kilometri de municipiul Botosani, a izbucnit in dimineata zilei de duminica, 12 noiembrie, un scandal monstru. " O delegatie a Arhiepiscopiei Iasilor s-a deplasat la biserica Parohiei Schit Oraseni din judetul Botosani pentru a-l prezenta comunitatii pe preotul delegat de Centrul Eparhial pentru a sluji pe perioada clarificarii situatiei canonice a fostului preot Ioan Ungureanu, care a fost caterisit de Consistoriul Arhiepiscopiei Iasilor, decizie confirmata si de instanta superioara, Consistoriul Mitropolitan. Aceasta actiune canonica si legala, desfasurata in chip pasnic pe tot parcursul ei de credinciosi din parohie impreuna cu delegati ai Centrului Eparhial, a fost obstructionata inca de la inceput de fostul preot Ungureanu, care se afla in biserica, dar fara a fi inceput vreun slujba, si de cativa sustinatori ai sai, unii adusi din alte localitati, care au recurs la cuvinte jignitoare, amenintari si bruscari.

acum 78 luni (13 Nov 2017)

La biserica din satul Oraseni-Schit, situat la numai cativa kilometri de municipiul Botosani, a izbucnit in dimineata zilei de duminica, 12 noiembrie, un scandal monstru.

Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sunt acuzati de un preot caterisit, adica data afara din Biserica, ca au spart usile unui lacas de cult monument istoric si totodata l-ar fi agresat pe fostul om al Bisericii. Usa sparta, preot calcat in picioare Preotul Ioan Ungureanu, de la biserica din localitatea Oraseni Schit a fost caterisit, adica data afara din Biserica in aceasta vara prin decizia Consistoriului Arhiepiscopiei Iasilor ratificat de Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Motivul conflictului cu sefii ierarhici a fost refuzul preotului botosanean de a-i pomeni pe IPS Mitropolitul Teofan si alti sefi ierarhici la slujbe. Preotul a luat aceasta decizie, dupa ce, spune aceasta inalta ierarhi ar fi avut inclinatii ecumenice, fiind de acord cu principiile conciliului de la Creta. Preotul caterisit nu recunoaste insa decizia sefilor sai si a continuat sa vina la biserica din parohie. De aici a inceput si circul. Fostul preot Ioan Ungureanu, sustine ca reprezentantii Bisericii pur si simplu au luat cu asalt biserica din parohie, insotiti de un fel de garzi de corp. Refuzul lui Ioan Ungureanu de a-i lasa in biserica a fost urmat de un asediu, spune fostul preot.

"Este vorba despre intrarea cu brutalitate si spargerea usilor unei biserici monument istoric din Schitul Oraseni, de catre patru cinci indivizi, special antrenati, corpolenti. Am observat printre ei pe un angajat al unei firme de protectie si paza din Iasi, care de obicei venea acum cateva luni si aducea notificarile Mitropoliei.", spunea Ioan Ungureanu.

Totodata preotul caterisit spune ca a fost agresat de cei care au intrat in biserica. "Dupa ce au intrat peste noi, doua dintre acele persoane corpolente m-au insfacat, fiindca eu am cazut jos, si m-au lovit cu piciorul dandu-ma la o parte ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro