Acuzatiile unui membru in comisia de la Bacalaureat: "Au corectat lucrari profesori de la liceele tehnologice, care nu cunosteau baremul"

Acuzatiile unui membru in comisia de la Bacalaureat:

Din pacate, nu au fost convocati multi colegi de la licee bune din Constanta, care predau la clase de uman, dar ne-am trezit cu multi veniti din rural, de la licee tehnologice, care nu au corectat in timpul anului macar o simulare sau o teza", spune profesorul, care doreste sa-si pastreze anonimatul. "Am fost ca in arestul IPJ" Daca elevii care au dat anul acesta examenul de Bacalaureat s-au plans de conditiile din salile de clasa, unde nu functionau aparatele de aer conditionat, iar multi supraveghetori nu voiau sa deschida geamurile, nici profesorii nu au avut parte de un sistem preferential.

acum 68 luni (3 Jul 2017)

Profesorul din Constanta trage un semnal de alarma asupra felului in care pot fi depunctate teze la Bacalaureat 2017 din ceea ce considera el "nestiinta de cauza".

"Eu nu stiu ce cauta la evaluare la Bacalaureat profesori de licee tehnologice cu gimnaziu, care habar nu au despre programa de liceu. Din pacate, nu au fost convocati multi colegi de la licee bune din Constanta, care predau la clase de uman, dar ne-am trezit cu multi veniti din rural, de la licee tehnologice, care nu au corectat in timpul anului macar o simulare sau o teza", spune profesorul, care doreste sa-si pastreze anonimatul. El considera ca ar trebui adusi la evaluare profesorii de liceu care au predat la clase de uman in primul rand, care cunosc programa, isi pregatesc copiii si, intr-un final, corecteaza in favoarea elevului.

"Eu predau si la clase de gimnaziu si vreau sa va spun ca este total diferita materia. Nici o treime din ce se cere la examenul de Bacalaureat nu se face la gimnaziu. Vorbim aici de eseu comparativ argumentativ, de argumentatie... Considera ca un profesor care a predat multi ani la gimnaziu si a terminat facultatea acum ceva vreme este rupt de realitate, de ceea ce se preda la liceu. "In timpul corectarii lucrarilor, cei de la licee tehnologice corectau inca la prima mana cand noi terminasem, si ne tot citeau din lucrari intreband ce sa puncteze. Stau si ma intreb: daca nu cunosc programa, de ce au venit? "La argumentari, elevii pot avea abordari diferite si trebuie punctati" In privinta profesorilor care au venit de la liceele tehnologice, este o alta problema, reclama cadrul didactic. "Ei nu au elevi care dau istorie la examenul de Bacalaureat, au o ora pe saptamana. Deci, daca tu nu lucrezi la clasa pe programa de Bac, nu faci subiecte, nu ai simulari, teze, de unde sa stii ca gandeste acel copil si cum abordeaza subiectul?

Profesorul spune ca subiectele au fost alese ce cei care au ultimul grad didactic si o experienta de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro