ACUZATII la adresa SUA: Presedinta Argentinei sugereaza un complot pentru asasinarea sa

ACUZATII la adresa SUA: Presedinta Argentinei sugereaza un complot pentru asasinarea sa

"Daca mi se va intampla ceva, nu va uitati spre Orientul Mijlociu, ci priviti spre Nord", a declarat Fernandez marti seara, intr-un discurs televizat, facand aluzie la un presupus complot organizat de bancheri si oameni de afaceri locali, "cu ajutor strain", scrie Mediafax.ro.

acum 113 luni (2 Oct 2014)

"Daca mi se va intampla ceva, nu va uitati spre Orientul Mijlociu, ci priviti spre Nord", a declarat Fernandez marti seara, intr-un discurs televizat, facand aluzie la un presupus complot organizat de bancheri si oameni de afaceri locali, "cu ajutor strain", scrie Mediafax.ro. In discursul de marti seara, insa, ea a sugerat ca amenintarile pe care le-a primit prin intermediul a trei e-mailuri adresate serviciilor de securitate argentiniene provin din Statele Unite.

Acuzatiile sale intervin in contextul unei deteriorari a relatiilor deja tensionate dintre Argentina si Statele Unite, dupa ce tara condusa de Cristina Fernandez de Kirchner a intrat in incapacitate de plata in august.

Elisa Carrio, candidatul opozitiei de centru, a apreciat ca presedinta Fernandez este "lipsita de orice contact cu realitatea". "Pentru ca nu mai face fata realitatii, cu rata somajului, inflatia mare, cresterea dolarului, ea nu mai spune ca gruparea Stat Islamic incearca sa o ucida, ci Statele Unite (...). ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro