Acuzatii grave la adresa unui renumit medic: "Pacientii erau tinuti ore intregi sa astepte si cu cat cresteau durerile, cu atat crestea pretul"

Acuzatii grave la adresa unui renumit medic:

Institutului Clinic de Urologie si Transplant din Cluj se afla intr-o situatie disperata, dupa ce a acumulat datorii de aproape doua milioane de lei si are conturile poprite. A operat ministri, prim ministri, presedinti de stat, asa s-a acoperit activitatea de trafic de organe care a fost aici, de care eu vorbesc din 2003. Citeste si: Strategia Ministerului Sanatatii pentru Institutul de Transplant Renal din Cluj, criticata de manager: "Vor sa para sinucidere, nu crima" Cum a ajuns in pragul falimentului unul dintre cele mai prestigioase institute de urologie din tara.

acum 64 luni (14 Nov 2017)

Institutului Clinic de Urologie si Transplant din Cluj se afla intr-o situatie disperata, dupa ce a acumulat datorii de aproape doua milioane de lei si are conturile poprite. El mai spune ca Mihai Lucan si colaboratorii sai ar fi dat dovada de cruzime in raport cu pacientii, care erau lasati un timp sa indure dureri cumplite, pentru ca apoi sa fie mai usor de convins sa plateasca operatii costisitoare.

"Exista chiar un circuit diabolic, pentru ca pacientul venea cu bilet de trimitere, dar era tinut sa astepte ore intregi. De alfel, prima intrebare a profesorului Lucan nu era ci . Bolnavului i se spunea ca la institut nu avem aparat de spart pietre, dar avem la privat. Si apoi incepea targuiala pentru pret, nu tinea cont de nimic: ", a acuzat Ungureanu.

A facut reclamatie inca din 2003

Acesta mai spune ca ar fi reclamat practicile lui Lucan inca din 2003, pe cand era angajatul institutului, insa nu au fost luate niciun fel de masuri. De ce a fost protejat domnul Lucan? Pentru ca a operat de fiecare data pe cine trebuie. A operat ministri, prim ministri, presedinti de stat, asa s-a acoperit activitatea de trafic de organe care a fost aici, de care eu vorbesc din 2003. Din contra, atunci cand totusi a fost trimis un control, a primit un telefon din timp si a fost instiintat de catre cineva de sus.

Nici ministrul Sanatatii, Florian Bodog, n-a scapat de criticile deputatului. Emanuel Ungureanu l-a acuzat pe Bodog ca intentioneaza sa desfiinteze Institutul Clinic de Urologie si Transplant din Cluj si sa-l transforme intr-o sectie in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta. Afirmatiile sale sunt sustinute si de managerul Institutului, Silviu Moga: "Trebuie sa atragem atentia domnului ministru si opiniei publice ca dorinta noastra este de a ne pastra autonomia. Orice alta solutie privind trecereaa in subordinea altei unitati inseamna pierderea autoritatii juridice, identitatii si ar afecta grav activitatea medicala de ai... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro