Acuzatii de malpraxis la Spitalul Judetean Slatina: fetita de opt ani, operata de doua ori in zece zile

Faima trista capatata in ultimii ani de Spitalul Judetean din Slatina, denumit acum de unii drept "Spitalul groazei" din cauza numeroaselor cazuri de malpraxis ce s-au soldat cu vieti umane curmate din motive care mai de care mai strigatoare la cer, strica imaginea unei unitati sanitare ce ar trebui sa fie un etalon. "Raportul de expertiza medico-legala intocmit in cauza a concluzionat faptul ca decesul minorului s-a produs urmare a modului necorespunzator de stabilire a diagnosticului de catre cei doi inculpati, acordarea unor ingrijiri medicale neadecvate, nediagnosticarea in timp util a complicatiilor tanato-generatoare, a lipsei de supraveghere atente si corecte a bolnavului la internare si pe perioada internarii", se arata intr-un comunicat de presa de la acea vreme al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova.

acum 99 luni (11 Nov 2014)

Faima trista capatata in ultimii ani de Spitalul Judetean din Slatina, denumit acum de unii drept "Spitalul groazei" din cauza numeroaselor cazuri de malpraxis ce s-au soldat cu vieti umane curmate din motive care mai de care mai strigatoare la cer, strica imaginea unei unitati sanitare ce ar trebui sa fie un etalon. De data aceasta este vorba despre o fetita de opt ani, Larisa Stoican, care a fost nevoita sa suporte doua operatii dificile in mai putin de zece zile.

Parintii fetitei sunt ingroziti de ce i s-ar fi putut intampla copilului daca nu ar fi insistat sa fie transferata la Spitalul Judetean din Craiova dupa ce increderea lor in medicii slatineni a fost serios pusa la indoiala dupa prima operatie care nu ar fi trebuit sa aiba loc. Dupa patru zile in care ne-au tinut fetita pe sectia Pediatrie, cei de aici (SPitalul Judetean Slatina, n.r.) au vrut sa ne trimita acasa cu fetita pe motiv ca nu are nimic, dar noi am refuzat si am insistat pentru un nou control deoarece fetita acuza in continuare dureri mari. Aici a fost vazuta de un alt doctor care a pus-o pe calmante, dar noi i-am cerut sa faca altceva pentru ca nu este normal sa-i dea doar pastile. Cei de la spital au fost de acord, ne-au dat ambulanta pentru deplasare si, desi tot ei au scris in fise ca fetita trebuie insotita de un doctor pe parcursul transferului, acest lucru nu s-a intamplat, dar macar am ajuns cu bine la Craiova. Medicii de aici au spus ca fata are colecist - adica pietre la fiere, si a doua zi fata a si fost operata, iar acum este bine, slava Domnului. Ce mai, am trecut prin niste clipe cumplite", a spus Petre Stoican, tatal fetitei, care asteapta acum externarea fetitei de la Craiova pentru a o aduce acasa - in siguranta.

Analizele de la Slatina au indicat apendicita

Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Slatina au afirmat ca decizia medicului care a operat-o pe fetita a fost una corecta, conforma cu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro