Acuzatii cu iz penal intre Ministerul Educatiei si firmele care au licitat

Solicitati de RL sa exprime un punct de vedere, reprezentantii SIVECO ne-au precizat ca firma lor si editura Litera, au depus, in asociere, oferta pentru 2 (doua) dintre cele 24 de loturi propuse, fiind declarate castigatoare alaturi de alti participanti la licitatie. In prima zi de scoala, ministrul Remus Pricopie a promis ca manualele digitale "vor veni, cu toata efervescenta si incapatanarea unora", si a avertizat profesorii sa nu se transforme in agenti comerciali ai editurilor ce au profitat de lipsa noilor manuale pentru a vinde auxiliarele.

acum 73 luni (18 Sep 2014)

Recent, a inceput un scandal national dupa ce elevii de clasa I si a II-a s-au trezit fara manual. Licitatia organizata de Ministerul Educatiei pentru editarea manualelor trebuie reluata de la zero dupa ce mai multe contestatii au fost admise. In acest context ministrul Remus Pricopie a decis ieri sa extinda perioada de utilizare a manualelor vechi pentru clasa I si a II-a.

Totusi, disputa ar putea aluneca in continuare spre zona penala, in conditiile in care CNSC a constatat ca Ministerul Educatiei a eliminat oferte valabile si a favorizat companiile declarate castigatoare, la licitatia pentru manuale, spune Federatia Editorilor din Romania (FER), care a si prezentat, drept dovada, decizia consiliului.

In acest context, FER solicita descalificarea ofertelor prezentate de SIVECO impreuna cu Editura Litera si respectiv CD Press, declarate initial castigatoare, intrucat acestea au fost desecretizate si deja prezentate publicului larg. In aceste conditii, desi trebuiau sa aleaga pe fiecare disciplina sase oferte pentru evaluare, conform propriilor regulamente afisate pe SEAP, reprezentantii Ministerului Educatiei au actionat in ciuda legii si au declarat direct castigatori SIVECO si acolitii sai".

Solicitati de RL sa exprime un punct de vedere, reprezentantii SIVECO ne-au precizat ca firma lor si editura Litera, au depus, in asociere, oferta pentru 2 (doua) dintre cele 24 de loturi propuse, fiind declarate castigatoare alaturi de alti participanti la licitatie. "Asertiunea ca asocierea din care face parte compania noastra ar fi influentat in vreun fel derularea procesului de achizitie sau evaluare a manualelor este complet nefondata, fiind lansata de alti participanti la licitatie inca inainte de demararea acestui proces".

Dupa ce a admis trei contestatii integral si sase partial, Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a obligat Ministerul Eductaiei la reevaluarea tuturor ofertelor, astfel ca elevii claselor I si a II-... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro