Acuzatia de nazism s-a banalizat. La adapostul ei si al neasumarii autentice a crimelor fasciste se strivesc democratiile.

Acuzatia de nazism s-a banalizat. La adapostul ei si al neasumarii autentice a crimelor fasciste se strivesc democratiile.

> Presedintele Rusiei, Putin, i-a acuzat de "nazism" pe patriotii ucrainieni, a caror crima e ca vor o democratie de tip occidental si nu o autocratie de soi kaghebist. Vineri, 17 martie, s-au implinit trei sferturi de veac de la lansarea la Belzec, Sobibor si Treblinka a actiunii de exterminare, pana in octombrie '43, a doua milioane de evrei si a 50.000 de romi. Pregatiti rau de elita culturala dintre cele doua razboaie, multi n-au absorbit trauma prelungita de postcomunism, dar iscata de degringolada valorica in care, in reactie la prima ei modernizare ratata, a fost aruncata tara, durabil, de rinocerizatii gandirii fasciste, de la Nae Ionescu, la Nichifor Crainic si urmasii.

acum 58 luni (17 Mar 2017)

>

Presedintele Rusiei, Putin, i-a acuzat de "nazism" pe patriotii ucrainieni, a caror crima e ca vor o democratie de tip occidental si nu o autocratie de soi kaghebist.

Nepotul spiritual al celui sub obladuirea caruia se inventa PRM, in speta Ion Iliescu, e si omul care a dat o lovitura de stat in 2012, anul in care alt prieten al sau, Dan Sova, nega Pogromul de la Iasi. Nu e intamplator ca tocmai Ponta a avut tupeul monumental de a-l califica drept "fascist" pe un promotor neobosit al democratiei liberale precum scriitorul timisorean.

Nu e de mirare nici faptul ca practica apostrofarilor ultimative a continuat si dupa debarcarea lui Ponta. Cu acest blestem i-a afurisit de pilda pe protestatarii impotriva OUG 13 fosta mana dreapta a lui Tariceanu, pe atunci vicepresedinte al ALDE.

Vineri, 17 martie, s-au implinit trei sferturi de veac de la lansarea la Belzec, Sobibor si Treblinka a actiunii de exterminare, pana in octombrie '43, a doua milioane de evrei si a 50.000 de romi.

Curios e ca de aceasta operatiune si de victimele reale ale crimelor in masa ale lui Hitler si ale regimului sau nazist se vorbeste putin sau deloc in aceste zile.

Semnificativ este ca, pretutindeni, acuzatorii fac parte, adesea, din grupul celor pentru care statul de drept nu face nici cat o ceapa degerata.

Cu atat mai hotarat isi bat joc de oamenii exterminati cu mic cu mare (pentru vina de a nu fi corespuns etnic, rasial, politic sau religios grupului majoritar si regimului nazist) insii care iau in gura aiurea si frecvent acuza de nazism.

Semnificativ este ca, pretutindeni, acuzatorii fac parte, adesea, din grupul celor pentru care statul de drept nu face nici cat o ceapa degerata si-si exprima direct sau indirect pretuirea pentru Hitler, regimul nazist sau pentru alte forme de fascism, bolsevism sau colectivism totalitar.

Una dintre personalitatile politice proeminente care s-a evidentiat rec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro