Acuzata de ucidere din culpa, doctorita Georgeta Calinescu a fost achitata. Avocatul Razvan Doseanu: "Nu mai ascundeti cazurile de malpraxis sub pres"

Acuzata de ucidere din culpa, doctorita Georgeta Calinescu a fost achitata. Avocatul Razvan Doseanu:

Doctoritei Calinescu i se reproseaza ca nu a luat masuri impotriva bolii Patriciei nici cand aceasta avea 42 de grade febra si ca a dispus tardiv transferul la sectia de terapie intensiva a Spitalului Municipal, cand fetita nu a mai putut fi salvata. "La sapte ani de la plecarea Patriciei, ca o reactie fata de toate cazurile de malpraxis, vom organiza acest protest.

acum 38 luni (4 May 2017)

Fetita in varsta de cinci ani a murit in 2010, la spital, dupa ce a mancat o prajitura infectata cu Salmonella.

Doctoritei Calinescu i se reproseaza ca nu a luat masuri impotriva bolii Patriciei nici cand aceasta avea 42 de grade febra si ca a dispus tardiv transferul la sectia de terapie intensiva a Spitalului Municipal, cand fetita nu a mai putut fi salvata. Procurorii au deschis imediat o ancheta, insa dosarul a fost plimbat intre parchete si in final clasat, solutie care a fost "intoarsa" insa, anul trecut, la Judecatoria Oradea, instanta dispunand inculparea doctoritei Georgeta Calinescu pentru ucidere din culpa si inceperea procesului impotriva ei.

Delia Scorte, mama fetitei, alaturi de avocatul Razvan Doseanu, au organizat o conferinta de presa, declarandu-se socati de hotararea instantei, care a stabilit ca "fapta nu exista". Este o insulta la adresa notiunii de dreptate. Am incredere ca exista si judecatori care sa tina cont de probe. Cazurile de malpraxis sunt bagate sub pres si nimeni nu are de castigat", a declarat Delia Scorte.

Avocatul Razvan Doseanu a precizat ca s-a declarat deja apel in acest caz, unul care, "nu este doar despre Patricia". Noi am atacat deja solutia Judecatoriei Oradea, dar consider ca era necesar sa se faca o informare despre ce se intamplat, despre caz in sine.Acest dosar nu este doar despre Patricia. Sunt exotice, ca sa spun asa, cazurile de malpraxis unde se ajunge la tragerea la raspundere a cadrelor medicale. Chiar credeti ca, in tot acest timp, a fost singurul caz de malpraxis din Bihor? Cazurile de malpraxis nu trebuie ascunse sub pres. Toti specialistii consultati au precizat ca fetita, daca ar fi fost transferata mai repede la ATI, ar fi avut sanse de supravietuire.

"Timp de trei ore doctorita nu a facut nimic. Trei ore a stat un copil de 5 ani cu o temperatura de 42 de grade. Nimeni nu poate sa spuna ca, transferata mai repede, ar fi supravietuit suta la suta, insa toti experti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro