Acum 30 de ani, Steaua a castigat Supercupa Europei. Ce prima au incasat jucatorii de la Valentin Ceausescu

Acum 30 de ani, Steaua a castigat Supercupa Europei. Ce prima au incasat jucatorii de la Valentin Ceausescu

Steaua a obtinut dreptul de a disputa Supercupa Europei dupa ce a cucerit, in sezonul 1985/1986, Cupa Campionilor Europeni, in urma finalei de la Sevilla, cu FC Barcelona, 2-0, la loviturile de departajare.

acum 89 luni (24 Feb 2017)

Steaua a obtinut dreptul de a disputa Supercupa Europei dupa ce a cucerit, in sezonul 1985/1986, Cupa Campionilor Europeni, in urma finalei de la Sevilla, cu FC Barcelona, 2-0, la loviturile de departajare. La randul ei, Dinamo Kiev se impusese in finala Cupei Cupelor, la Lyon, cu scorul de 3-0, in fata formatiei Atletico Madrid.

Supercupa Europei s-a disputat la 24 februarie 1987, pe Stadionul Louis II, iar unicul gol al meicului a fost marcat de Gheorghe Hagi, din lovitura libera, in minutul 44, amnteste News.ro.

Dinamo Kiev era antrenata de celebrul Valeri Lobanovski, iar din formatie faceau parte fotbalisti ca Oleg Blohin, Igor Belanov, Anatoli Demianenko, Serghei Baltacea, Vasili Rat, Oleg Kuznetov, jucatori cu multe selectii in nationala URSS. Pentru castigarea Supercupei, Tov Vali, cum ii spuneam noi lui Valentin Ceausescu, ne-a dat la fiecare cate 1.000 de marci, drept prima. Tot nu puteam sa-mi cumpar prea multe de la Monte Carlo, la preturile de acolo", a declarat Adrian Bumbescu pentru Sport.ro. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro