Actrita Mariana Mihut, la Costinesti: "Dragi tineri, nu va aud"

Actrita Mariana Mihut, la Costinesti:

Timp de patru zile, incepand de luni, 29 de concurenti s-au luptat cu scene din Shakespeare, incercand sa dovedeasca unui juriu, din care au facut parte Victor Rebengiuc, Dorina Chiriac, Ofelia Popii, Andrei si Andreea Grosu, cat de talentati si de frumosi sunt. Coregrafii la inaltime Ada Milea, coordonatorul workshopului de expresie vocala, a lucrat cu cei 29 de actori ce au trecut de preselectia de la finalul lunii iulie si a descoperit o generatie tanara "plina de energie si idei": "Sunt bucuroasa ca am lucrat cu atatia actori tineri, talentati, haiosi, simpatici, plini de energie si de idei.

acum 93 luni (7 Sep 2016)

Joi-seara, dupa patru zile de festival, se acorda premiile Concursului Galei Tinerilor Actori HOP, care in ultimii ani s-a mutat la Vox Maris, Costinesti. E vorba de un concurs care ii incurajeaza pe tinerii absoventi de teatru sa deschida, cu curaj, portile teatrelor. Timp de patru zile, incepand de luni, 29 de concurenti s-au luptat cu scene din Shakespeare, incercand sa dovedeasca unui juriu, din care au facut parte Victor Rebengiuc, Dorina Chiriac, Ofelia Popii, Andrei si Andreea Grosu, cat de talentati si de frumosi sunt. Au fost probabil mai inspirati de soarele cald de septembrie, de piscinele sau chiar de "vocea marii" din numele superbului complex - o oaza de lumina si lux, intr-o statiune aproape complet distrusa, ca si epava care se vede langa una dintre faleze. Din Costinesti, statiunea tineretului de altadata, nu a mai ramas acum decat acest concurs pentru tineri actori de la Vox Maris, organizat de 19 editii de UNITER. Imbracati in negru, ca niste fantome fatidice care bantuie opera marelui dramaturg, de la a carui moarte s-au implinit 400 de ani in 2016, tinerii aspiranti in arta Thaliei s-au cam poticnit in textele lui Shakespeare. In prima seara de festival, dupa un moment in care doua tinere actrite vorbau intre ele pe scena, actrita Mariana Mihut s-a ridicat indignata, din sala, si a spus:

"Vorbiti, va rog, mai tare. In a doua seara de concurs, juriul s-a mutat pe primul rand sa fie mai aproape de scena, tocmai ca sa-i auda pe concurenti, dupa ce in prima seara fusese asezat in mijlocul salii.

Coregrafii la inaltime

Ada Milea, coordonatorul workshopului de expresie vocala, a lucrat cu cei 29 de actori ce au trecut de preselectia de la finalul lunii iulie si a descoperit o generatie tanara "plina de energie si idei": "Sunt bucuroasa ca am lucrat cu atatia actori tineri, talentati, haiosi, simpatici, plini de energie si de idei. Andrea Gavriliu, coordonatorul workshopului de expresie corpora... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro