Actrita Joan Collins din serialul "Dinastia" sprijina legalizarea sinuciderii asistate

Celebra actrita din serialul de televiziune "Dinastia", Joan Collins, sprijina legalizarea sinuciderii asistate si crede ca oamenii nu ar trebui sa fie lasati sa sufere pana in ultima clipa de viata, atunci cand nu exista sperante de vindecare, informeaza Mediafax. Joan Collins, care a fost casatorita de cinci ori si are trei copii, Tara, Alexander si Katyana, ar prefera sa moara prin administrarea unei injectii letale decat sa fie lasata sa sufere din cauza unei boli cum este Alzheimer, pentru ca nu si-ar dori sa isi oblige familia sa o ingrijeasca si sa o supravegheze in permanenta.

acum 93 luni (9 Mar 2015)

Celebra actrita din serialul de televiziune "Dinastia", Joan Collins, sprijina legalizarea sinuciderii asistate si crede ca oamenii nu ar trebui sa fie lasati sa sufere pana in ultima clipa de viata, atunci cand nu exista sperante de vindecare, informeaza Mediafax.

Citeste si: Cantaretul Sam Smith, victima unui atac homofob, la Londra

Actrita britanica, in varsta de 81 de ani, a spus ca lupta soacrei sale cu boala Alzheimer a determinat-o sa sprijine grupul elvetian Dignitas, care ii ajuta sa moara pe bolnavii aflati in stadii terminale ale unor boli incurabile.

"Bat in lemn, dar nu am avut nicio problema grava de sanatate. Depinde de cat de grava ar fi fost boala.

Joan Collins, care a fost casatorita de cinci ori si are trei copii, Tara, Alexander si Katyana, ar prefera sa moara prin administrarea unei injectii letale decat sa fie lasata sa sufere din cauza unei boli cum este Alzheimer, pentru ca nu si-ar dori sa isi oblige familia sa o ingrijeasca si sa o supravegheze in permanenta. Am multi copii, nepoti, frati, surori, nepoti si nepoate, am o familie numeroasa, nu mi-ar placea deloc sa ii impovarez astfel", a adaugat actrita.

Actrita si-a argumentat punctul de vedere prin faptul ca animalele care sufera boli incurabile pot fi eutanasiate si, din acest punct de vedere, ar fi inuman sa fie mentinut in viata un om aflat intr-un stadiu terminal. Cel mai renumit rol al ei este cel din serialul american "Dinastia/ Dynasty", difuzat de postul de televiziune ABC intre anii 1981 si 1989.

Citeste si: Industria cinematografica, in doliu

Serialul "Dinastia" a reprezentat solutia gasita de postul ABC pentru a concura cu serialul "Dallas", difuzat in aceeasi perioada si in acelasi interval orar de postul CBS. Pentru rolul din acest serial, Joan Collins a fost nominalizata de sase ori si a primit un premiu la Globul de Aur, in anul 1983. Collins a scris mai multe carti, inclusiv autobiografia sa si volume cu sfat... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro