Actorul Victor Rebengiuc: "Asta ma enerveaza cel mai mult: comunismul si PSD-ul"

Actorul Victor Rebengiuc:

Actorul Victor Rebengiuc (84 de ani) a deschis discutia exprimandu-si regretul ca a trait in comunism, dar si teama ca s-ar putea sa moara tot intr-un astfel de regim. Ieri si azi: filmul romanesc Victor Rebengiuc si-a amintit si de filmele in care a jucat si care au fost interzise in timpul regimului comunist, filme precum "De ce trag clopotele, Mitica?", regizat de Lucian Pintilie, sau "Faleze de nisip", de Dan Pita, informeaza acelasi ziar. Victor Rebengiuc vorbind la evenimentul de la libraria Humanitas de la Cismigiu (Foto: Mihaela Petre) Acesta si-a amintit si de sentimentul de eliberare pe care l-au avut oamenii dupa revolutie si se intreba ce se va intampla cu oameni precum Adrian Paunescu sau Corneliu Vadim Tudor, despre care se gandea ca nu vor iesi din casa de rusine.

acum 81 luni (12 Oct 2017)

Actorul Victor Rebengiuc (84 de ani) a deschis discutia exprimandu-si regretul ca a trait in comunism, dar si teama ca s-ar putea sa moara tot intr-un astfel de regim. Conform unei relatari de la eveniment, publicata de Ziarul Metropolis, actorul a povestit ca vede cum, in ultima vreme, "se insista se ne intoarcem din nou in perioada comunista".

"Toata conducerea tarii e formata din niste semidocti, niste oameni fara pregatire, care, pentru noi cei care mai citim o carte si mai stim ce se intampla in lume, nu sunt buni. Asta ma enerveaza cel mai mult: comunismul si PSD-ul", a declarat Rebengiuc, citat de ziarul Metropolis.

Ieri si azi: filmul romanesc

Victor Rebengiuc si-a amintit si de filmele in care a jucat si care au fost interzise in timpul regimului comunist, filme precum "De ce trag clopotele, Mitica?", regizat de Lucian Pintilie, sau "Faleze de nisip", de Dan Pita, informeaza acelasi ziar. nu mai merge cu caruta...", a spus Victor Rebengiuc, citat de acelasi site.

De ce nu joaca in "Morometii 2"

Victor Rebengiuc a explicat ca exista doua motive pentru care nu va juca in "Morometii 2": primul este acela ca, desi a fost tentat sa reia rolul, filmarile au loc in comuna Talpa, din judetul Teleorman, lucru care pentru actor ar fi dificil.

"Cand am filmat eu la "Morometii" veneam in fiecare zi de la Bucuresti cu masina si plecam dupa filmare in fiecare zi inapoi. Si dupa ce am semnat contractul, l-am sunat pe Stere si i-am zis ca n-o sa pot face asta", a explicat actorul.

Cel de-al doilea motiv este ca distributia este alta si ar fi inadecvat: baiatul care il joaca pe Nicolae are 18 ani, iar el, 84: "...sunt strabunicul lui, nu pot sa fiu tatal lui in film."

"Si am zis ca de ce sa ma expun ridicolului. Cu parere de rau am renuntat", a adaugat actorul citat de ziarul Metropolis.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro