Actorul roman George Pistereanu, intr-un film irlandez selectat la Berlinala 2015

Actorul George Pistereanu joaca in lungmetrajul irlandez "You're Ugly Too", in regia lui Mark Noonan, care a fost selectat in sectiunea competitionala "Generation KPlus" a editiei din acest an a Festivalului International de Film de la Berlin, informeaza Mediafax. Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier" a fost nominalizat la premiul Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin in 2010 si a primit la aceeasi editie marele premiu al juriului - Ursul de Argint.

acum 92 luni (10 Feb 2015)

Actorul George Pistereanu joaca in lungmetrajul irlandez "You're Ugly Too", in regia lui Mark Noonan, care a fost selectat in sectiunea competitionala "Generation KPlus" a editiei din acest an a Festivalului International de Film de la Berlin, informeaza Mediafax.

Alaturi de George Pistereanu, din distributia filmului "You're Ugly Too" face parte si actorul irlandez Aidan Gillen, devenit celebru la nivel international datorita rolului Petyr 'Littlefinger' Baelish din serialul HBO "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones".

Pelicula a avut premiera, sambata, la Festivalul International de Film de la Berlin. La premiera a participat si actorul roman George Pistereanu, potrivit informatiilor postate pe pagina de Facebook a acestuia.

Din 1978, Festivalul International de Film de la Berlin a dedicat o sectiune copiilor si tinerilor. In fiecare an, peste 60.000 de spectatori participa la proiectiile din aceasta sectiune, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Filmul "You're Ugly Too" spune povestea unei fetite, Stacey, interpretata de Lauren Kinsella, care si-a pierdut parintii. Unchiul ei Will (Aidan Gillen) a fost eliberat din inchisoare, asadar poate avea grija de Stacey, el fiind cea mai apropiata ruda a fetitei. Cei doi isi gasesc un nou acoperis intr-un parc de rulote, dar viata nu este simpla pentru cei care traiesc intr-un astfel de mediu.

George Pistereanu a castigat premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Stockholm, pentru lungmetrajul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", de Florin Serban.

Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier" a fost nominalizat la premiul Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin in 2010 si a primit la aceeasi editie marele premiu al juriului - Ursul de Argint.

De asemenea, pentru partitura din "Eu cand vreau sa fluier, fluier", George Pistereanu a primit o nominalizare la premiile acordate de Academia de film europeana (EFA).

La Festivalul de Film de l... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro