Actorul Marcel Iures: "La mine, arta e o sperietura"

Actorul Marcel Iures:

Dupa premiera de la Hollywood Multiplex, a dat autografe pe afise, pe care le-a semnat intinzindu-le pe covorul cu stele (cinematografice), dind admiratorilor (mai ales studenti, ceea ce este meritoriu de ambele parti) iluzia unei comunicari, fara intermediar, intre ecran si realitate", a spus Irina Nistor, despre filmele cu Marcel Iures, la o intalnire in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu. "Un actor cu stea", la Sibiu Avand o impresionanta cariera in teatru si cinematografie, absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, Marcel Iures urmeaza un traseu ascendent in teatru si film, devenind cunoscut pe plan national odata cu rolul Franz Liszt din filmul "Vis de ianuarie", prin interpretari de exceptie (la Teatrul National din Cluj Napoca, Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul National Bucuresti, Teatrul de Comedie, Teatrul Act), multe dinte roluri primind nominalizari si premii UNITER.

acum 49 luni (3 Jul 2017)

"Asa cum tacerea e contrabalansul vorbirii, asa e si spaima, creativa", a spus actorul Marcel Iures, intr-o conferinta moderata de George Banu. Spectacolele noi, in care joaca Marcel Iures, sunt dramatizari si texte semnate de Catalin Stefanescu, puse in scena de regizorul Alexandru Dabija.

Actorul a vorbit si despre ceea ce inseamna independenta, spunand ca un om de cultura trebuie sa isi asume deciziile si sa inainteze pe propriile puteri. Teatrul Act, creat de Marcel Iures, va implini 20 de ani anul viitor.

"Da, ne pregatim de aniversare, ne pregarim sa marcam acest moment...Independent, acum, e bizar sa fii. Independenta in cultura presupune un fel de a trai cu tine, asumandu-ti deciziile si inaintand cat se poate pe propriile-ti puteri.

"Un talent, dublat de un caracter"

"Talentul sau a atins acea stare de gratie care nu-i este harazita oricui. Si totusi a stiut sa ramina un om obisnuit, cu o coloana vertebrala de invidiat, din rasa aristocratilor celei de-a saptea arte. Dupa premiera de la Hollywood Multiplex, a dat autografe pe afise, pe care le-a semnat intinzindu-le pe covorul cu stele (cinematografice), dind admiratorilor (mai ales studenti, ceea ce este meritoriu de ambele parti) iluzia unei comunicari, fara intermediar, intre ecran si realitate", a spus Irina Nistor, despre filmele cu Marcel Iures, la o intalnire in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

"Hart's War este o poveste dintr-un lagar de prizonieri de razboi care, la rindul lor, nu-si pot depasi inertiile si mai ales prejudecatile de americani rasisti, care nu accepta ideea de piloti de culoare. El nu creioneaza caracteristicile acestei specii prin locuri comune, ci prin subtilitati de joc care ascund o lunga experienta pe scena de teatru. Bruce Willis devine brusc cu actor plin de clisee si lipsit de o dimensiune esentiala pentru a fi pe masura partenerulu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro