Actorul Levente Molnar, la Adevarul Live

Actorul Levente Molnar, la Adevarul Live

Printre filmele in care a jucat se numara "The Fixer" (regia Adrian Sitaru), "Chuck Norris vs Communism" (regia Ilinca Calugareanu) "Ferry" (regia Daniel Nickson) "Fragment viu" (regia Banto Csaba, Iszlai Jozsef), "Blutsbruder teilen alles" (regia Wolfram Paulus), "Radio" (regia Punkosti Laura), "Un alt Craciun" (regia Tudor Giurgiu), "Morgen" (regia Marian Crisan), "Any Given Father" (regia Cristan Circu), "Biliard" (regia Meszaros Peter), "Tetemrehivas" (regia Hathazi Andras).

acum 100 luni (2 Feb 2016)

"Son of Saul" a fost inclus pe lista scurta a celor noua pelicule eligibile pentru nominalizarea la premiul Oscar pe 2016 la categoria "cel mai bun film strain".

Filmul "Son of Saul" este o coproductie Ungaria-Franta si a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind in topul preferintelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe doua zile din viata lui Saul Auslander (Geza Rohrig), un prizonier evreu din Ungaria fortat sa lucreze pentru nazisti in camerele de gazare de la Auschwitz.

Levente Molnar, angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, are un rol cheie in acest film: il interpreteaza pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alaturi de el in lagarul de concentrare. Cred in puterea pe care o poate avea acest

de popoare, natii, etnii si ii duc dorul. Nu pot sa concep cum am fost noi, oamenii, capabili de asemenea fapte", spunea Levente Molnar, dupa includerea filmului in competitia oficiala a Festivalului de la Cannes.

Levente Molnar, nascut pe 10 martie 1976, la Baia Mare, a studiat actoria la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, iar, din anul 2002, este actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. A colaborat cu personalitati precum Silviu Purcarete, Gabor Tompa, Michal Docekal, Dragos Galgotiu, Laszlo Bocsardi, Mihai Manutiu, Olga Barabas, Gyorgy Selmeczi, David Zinder si Mona Marian, potrivit informatiilor de pe site-ul sau personal.

Printre filmele in care a jucat se numara "The Fixer" (regia Adrian Sitaru), "Chuck Norris vs Communism" (regia Ilinca Calugareanu) "Ferry" (regia Daniel Nickson) "Fragment viu" (regia Banto Csaba, Iszlai Jozsef), "Blutsbruder teilen alles" (regia Wolfram Paulus), "Radio" (regia Punkosti Laura), "Un alt Craciun" (regia Tudor Giurgiu), "Morgen" (regia Marian Crisan), "Any Given Father" (regia Cristan Circu), "Biliard" (regia Meszaros Peter), "Tetemrehivas" (re... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro