Actorul Garry Shandling a murit

Actorul Garry Shandling a murit

Garry Shandling, care si-a inceput cariera in showbiz in calitate de scenarist al unor sitcomuri precum "Welcome Back, Kotter" si "Sanford and Son", a fost transportat cu ambulanta din vila sa din Los Angeles la un spital din apropiere, unde medicii i-au pronuntat decesul, au precizat reprezentantii Politiei americane, potrivit Reuters, citat de news.ro. A creat si a jucat rolul principal in emisiunea "It's Garry Shandling's Show", difuzata de postul Showtime la mijlocul anilor 1980, un program TV care a sfidat normele epocii, atragand atentia telespectatorilor asupra conceptului de "show" si incluzand spectatorii din platoul de filmare in intriga in sine a emisiunii.

acum 86 luni (25 Mar 2016)

Garry Shandling, care si-a inceput cariera in showbiz in calitate de scenarist al unor sitcomuri precum "Welcome Back, Kotter" si "Sanford and Son", a fost transportat cu ambulanta din vila sa din Los Angeles la un spital din apropiere, unde medicii i-au pronuntat decesul, au precizat reprezentantii Politiei americane, potrivit Reuters, citat de news.ro. A lucrat mai intai in publicitate si a devenit apoi scenarist pentru sitcomuri TV, inainte de a-si crea propriul show de stand-up.

Desi era deja un nume deja consacrat in circuitul emisiunilor de la televiziunile difuzate prin relee radio, Garry Shandling a devenit celebru gratie aparitiilor sale in programele difuzate de primele posturi de televiziune prin cablu.

A creat si a jucat rolul principal in emisiunea "It's Garry Shandling's Show", difuzata de postul Showtime la mijlocul anilor 1980, un program TV care a sfidat normele epocii, atragand atentia telespectatorilor asupra conceptului de "show" si incluzand spectatorii din platoul de filmare in intriga in sine a emisiunii.

Garry Shandling a continuat apoi cu o emisiune care a inregistrat un succes si mai mare, "The Larry Sanders Show", difuzat de HBO din 1992 pana in 1998.

In acea emisiune, Shandling interpreta o versiune satirizata si exagerata a lui insusi, in calitate de prezentator al unui talk-show nocturn, inspirat din propriile experiente traite in calitate de invitat aproape permanent al emisiunii "The Tonight Show starring Johnny Carson".

A jucat alaturi de Jeffrey Tambor si Rip Torn in "Larry Sanders", unul dintre primele mari succese ale postului HBO, considerat un precursor al unor seriale de parodie celebre care au urmat, precum "Entourage", "30 Rock" si "Curb Your Enthusiasm".

Dupa anuntul decesului lui Garry Shandling, renumit pentru interpretarea unor personaje putin ciudate, uneori nervoase, dar foarte co... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro