Actorii cu suflet mare care aduna bani pentru spitalele-groazei din Romania: "Am jucat pe ascuns, nu stia nimeni"

Cand au realizat ca ideea lor se concretizeaza frumos, iar salile de spectacole erau pline de spectatori, au cooptat in echipa lor alti patru actori profesionisti, dar si alte cateva zeci de tineri voluntari care s-au oferit sa ajute. 32.265 de spectatori in 540 de zile Prima reprezentatie a "Cuibului" a avut loc in data de 7 martie 2015, intr-o sala cu o capacitate de 130 de persoane in care au fost prezenti 235 de spectatori. Serin Jemaa (mijloc) protagonista piesei "O zi de vara", alpturi de colegii ei de "cuib" FOTO Diana Frincu "Povestile acestea m-au inspirat si am decis impreuna cu colegii mei sa demaram proiectul 300 de zile de teatru, in timpul cauria sa jucam efectiv zi de zi.

acum 84 luni (20 May 2017)

Cand au realizat ca ideea lor se concretizeaza frumos, iar salile de spectacole erau pline de spectatori, au cooptat in echipa lor alti patru actori profesionisti, dar si alte cateva zeci de tineri voluntari care s-au oferit sa ajute.

Recent au finalizat primul lor proiect, "300 de zile de teatru", iar acum sunt in spre finalul turneului "heArt", care a cuprins 13 orase din tara si se pregatesc pentru cel de-al treilea plan de mare anvergura, un alt turneu national in timpul caruia vor juca in 25 de localitati din Romania.

Cei sapte actori joaca gratuit, intentia lor fiind una cat se poate de nobila: sa atraga in sala de spectacol cat mai multi tineri dornici sa ia contact direct cu actul de cultura.

Victor Tapean (jos) si Vlad Basarabescu, intr-un moment din piesa "O zi de vara", jucata in turneul "heART" FOTO Diana Frincu

"Am jucat pe ascuns, nu stia nimeni de noi"

"Cuibul artistilor" s-a nascut la inceputul anului 2015 intr-o garsoniera din Bucuresti unde s-au intalnit trei prieteni, studenti pe atunci la UNATC, Victor Tapeanu, Vlad Basarabescu si Frederic Negrescu. Au ales piesa "Cine sapa groapa altuia" de Ion Baiesu si, cand au simtit ca sunt pregatiti pentru scena, au inceput sa caute o sala de spectacole unde sa-si poata invita prietenii.

Unul dintre momentele tensionate ale piesei de teatru, pe scena Casei de Cultura de al Campina FOTO Diana Frincu

"La inceput am jucat pe ascuns, nu stia nimeni de noi. Am facut solicitare la facultate, dar la un moment dat ni s-a spus: Asa ca asteptam sa se termine spectacolele de licenta si intram noi.

32.265 de spectatori in 540 de zile

Prima reprezentatie a "Cuibului" a avut loc in data de 7 martie 2015, intr-o sala cu o capacitate de 130 de persoane in care au fost prezenti 235 de spectatori. De atunci, cei sapte actori au re... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro