Activitatea Ambulantei Puls, suspendata timp de o luna. Arafat, despre controlul DSU in cazul mortii lui Patrick Ekeng: S-au gasit niste nereguli serioase

Activitatea Ambulantei Puls, suspendata timp de o luna. Arafat, despre controlul DSU in cazul mortii lui Patrick Ekeng: S-au gasit niste nereguli serioase

UPDATE: Puls nu are ambulante de urgenta, defibrilatoarele au baterii descarcate, unele medicamentele sunt expirate Inspectorii DSU au gasit medicamente expirate, fiole de adrenalina expirate folosite pentru proceduri de resucitare, defibrilatoare cu baterii descarcate in urma controlului facut la sediul Ambulantei Puls. Astfel, s-a decis suspendarea pe o perioada de 30 de zile si aplicarea unei amenzi de 20.000 de lei. Si Federatia Romana de Fotbal a deschis o ancheta, dupa decesul lui Patrick Ekeng, potrivit presedintelui Razvan Burleanu, care recunoaste, totodata, ca exista pobleme grave in privinta masurilor de preventie. Noua inregistrare video, de la nivelul terenului, cu momentul interventiei medicilor in cazul lui Ekeng Citeste mai mult pe aceeasi tema: Ekeng a murit: doctorul lui Dinamo admite ca fotbalistul n-a fost defibrilat. Anunt oficial facut de FRF Soarta lui Patrick Ekeng a depins de 14 minute si de Real Madrid.

acum 89 luni (9 May 2016)

UPDATE: Puls nu are ambulante de urgenta, defibrilatoarele au baterii descarcate, unele medicamentele sunt expirate

Inspectorii DSU au gasit medicamente expirate, fiole de adrenalina expirate folosite pentru proceduri de resucitare, defibrilatoare cu baterii descarcate in urma controlului facut la sediul Ambulantei Puls. Astfel, s-a decis suspendarea pe o perioada de 30 de zile si aplicarea unei amenzi de 20.000 de lei.

In urma acestui control, la serviciul de ambulanta Puls, institutiile statului, MAI si Ministerul Sanatatii, au identificat urmatoarele: modificarea clasificarii ambulantelor, fara obtinerea aprobarii legale in acest sens. Singurele ambulante functionale erau de tip A (destinate doar transportului pacientilor), celelalte trei ambulante de tip B si C (destinate urgentelor) figurau ca defecte. Toate categoriile de interventii, inclusiv cele de urgenta, se faceau cu ambulante tip A, care erau incomplet echipate. au fost identificare medicamente si materiale sanitare cu termene de valabilitate depasite. Echipa de control a gasit in trusele medicilor si asistentilor, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au gasit si fiole de adrenalina, folosita pentru procedurile de resuscitare.

Potrivit investigatiei MAI si a Ministerul Sanatatii, reprezentantii firmei nu au putut preciza persoana responsabila cu activitatea medicala prespitaliceasca de la nivelul societatii.

"Aceste aspecte reprezinta neglijente si abateri grave care revin in sarcina societatii comerciale care asigura servicii private de ambulanta", se mentioneaza in comunicatul celor doua institutii.

UPDATE: Declaratiile medicului FC Dinamo

Medicul echipei Dinamo, Liviu Batineanu, a declarat la iesirea din cladirea Politiei Capitalei ca a respectat protocolul in momentul in care jucatorul s-a prabusit pe teren.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro