Actiune in instanta impotriva expozitiei "Our Body", de la Timisoara: Organizatorii, acuzati de profanare de cadavre

Actiune in instanta impotriva expozitiei

Prin modul de expunere al corpurilor, prin faptul ca se obtine profit de pe urma acestor corpuri, prin faptul ca nu se prezinta niciun fel de documente legate de corpuri, prin suspiciunile ridicate de provenienta corpurilor din China, tara cu privire la care exista multiple rapoarte privind traficul de organe umane, organizat de stat, de la prizonieri de constiinta, in special practicantii Falung Gong, fara consimtamantul acestora", a mai spus Anca Florescu.

acum 78 luni (17 Feb 2016)

Societatea Timisoara a introdus la Judecatoria Timisoara o actiune civila prin care solicita inchiderea expozitiei, interzicerea expunerii de corpuri umane plastinate in Timisoara si inhumarea cadavrelor. Alaturi de actiunea civila, pe calea ordonantei prezidentiale, s-a cerut suspendarea temporara a expozitiei pana la solutionarea definitiva a actiunii civile de fond. Totodata, pe langa actiunea civila, a fost depusa, ieri, la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, o plangere penala impotriva organizatorilor expozitiei "Our Body: Universul interior" pentru savarsirea infractiunii de Profanare de cadavre sau morminte -prevazuta si pedepsita de art.383 Cod penal. "Atat in cadrul demersului civil, cat si al celui penal, s-a aratat ca expozitie contravine valorilor sociale legate de respectul datorat persoanei decedate. Prin modul de expunere al corpurilor, prin faptul ca se obtine profit de pe urma acestor corpuri, prin faptul ca nu se prezinta niciun fel de documente legate de corpuri, prin suspiciunile ridicate de provenienta corpurilor din China, tara cu privire la care exista multiple rapoarte privind traficul de organe umane, organizat de stat, de la prizonieri de constiinta, in special practicantii Falung Gong, fara consimtamantul acestora", a mai spus Anca Florescu.

Soietatea Timisoara a lansat si o petitie "Pentru inchiderea expozitiei de la Muzeul Banatului din Timisora. Felul in care se desfasoara expozitia, prin care se urmareste profitul, are de-a face cu ceva care atenteaza la aceste valori de convietuire civilizata si decenta. Exista documnte care probeaza suspiciunile cu privire la felul in care se face plastifierea cadavrelor in China", a declarat Alin Gavreliuc, vicepresedintele Societatii Timisoara. A fost vizitata deja de cateva mii de persoane. In cadrul expozitiei pot fi vazute 200 de exponate, corpuri umane reale, sectiuni si organe interne. Cititi si:

FOTO Controversata expozitie de cadavre de la Timisoara bate toate r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro