Acord pentru dotarea Armatei romane cu programe moderne de comanda, control si comunicare in standard NATO

Acord pentru dotarea Armatei romane cu programe moderne de comanda, control si comunicare in standard NATO

"Companiile romanesti vor primi asistenta de specialitate de la cele americane in cadrul acestui acord care este parte din parteneriatul strategic Romania- SUA si demonstreaza hotararea autoritatilor de la Bucuresti de a aloca 2 la suta din PIB pentru Aparare", a precizat Stan Manning.

acum 73 luni (2 Feb 2018)

Practic, sistemul C41SR (Command, Control, Communications, Computers, Intelligence, Surveillance and Reconnaissance) va consolida capacitatile militare ale Romaniei si va spori interoperabilitatea cu NATO si aliatii americani, pe actualele sau viitoarele teatre de operatiuni ale fortelor terestre romane. Pentru punerea in practica a acordului mai multe firme romanesti vor colabora cu o serie de companii americane a declarat pentru "Adevarul" Stan Manning, CEO Circinus USA. "Companiile romanesti vor primi asistenta de specialitate de la cele americane in cadrul acestui acord care este parte din parteneriatul strategic Romania- SUA si demonstreaza hotararea autoritatilor de la Bucuresti de a aloca 2 la suta din PIB pentru Aparare", a precizat Stan Manning. Concret, directorii generali Marius loana (Romarm) si Alan Blaine Stone (Circinus) au semnat documentul in prezenta mai multor oficiali de top ai Ministerului Economiei, MApN si ai companiei americane. "Un astfel de parteneriat dezvolta afacerile bilaterale, genereaza crestere economica si, in special, revigoreaza industria de aparare a Romaniei", a declarat, la randul lui, ministrul Economiei , Danut Andrusca.

"Astazi am incheiat un acord minunat cu Romarm, despre care stim ca va fi un partener fantastic, pentru furnizarea de solutii integrate , catre Ministerul Apararii din Romania", a declarat si presedintele diviziei Battle Management Circinus, Mark Bowman. La intalnirea de parafare a acordului au participat si secretarul de stat pentru industria de aparare din Ministerul Economiei, Ion Radu si ambasadorul SUA, Hans Klemm. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro