ACL va sesiza CSM cu privire la declaratiile lui Ponta si Basescu in privinta ICCJ

Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a anuntat, luni, ca Alianta Crestin Liberala va cere CSM sesizarea Inspectiei Judiciare pentru declaratiile facute de premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu cu privire la ICCJ si dosarul aflat pe rolul instantei al lui Klaus Iohannis, informeaza Mediafax. Solicitat sa precizeze cum vede o declaratie recenta a lui Klaus Iohannis in care acesta vorbea de un gest "de moralitate" in cazul in care ar fi declarat incompatibil, Traian Basescu a spus: "Moralitate era daca ar fi cerut domnia sa, stiind ca are dosarul din 2013 la Inalta Curte, daca inainte de a-si depune candidatura ar fi cerut domnia sa sa fie judecat". Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins astfel cererea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) de schimbare a termenului la care se va analiza admisibilitatea recursului in dosarul lui Iohannis, respectiv data la care s-ar putea decide fie ca recursul este nefondat si ca ramane solutia de anulare a raportului de incompatibilitate, fie ca acesta se judeca pe fond.

acum 73 luni (28 Oct 2014)

Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a anuntat, luni, ca Alianta Crestin Liberala va cere CSM sesizarea Inspectiei Judiciare pentru declaratiile facute de premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu cu privire la ICCJ si dosarul aflat pe rolul instantei al lui Klaus Iohannis, informeaza Mediafax.

"Cel mai grav lucru este declaratia (lui Victor Ponta, n.r.) pe care a dat-o astazi din fata plenului, prin care pune, fara precedent de cand cunosc eu declaratiile premierului, presiune pe Inalta Curte de Casatie si Justitie. A declarat candidatul Ponta Victor urmatorul lucru: ca, in mod cert, Klaus Iohannis, contracandidatul sau, va fi declarat incompatibil de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ea a precizat ca solicita CSM sesizarea Inspectiei Judiciare pentru ca astfel sa se puna capat "unei politici de joasa speta" si pentru a inceta "propaganda PSD" facuta pentru a incerca sa "sperie cetatenii cu faptul ca nu vor avea cu cine sa voteze in turul II".

"Este fals, este o minciuna, este o ipocrizie si sunt convinsa ca declaratiile iresponsabile, copiate de la presedintele Traian Basescu de catre Ponta, vor fi sanctionate de justitie", a mai spus Gorghiu.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, ca liderul PNL Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, intrucat aceasta este practica unitara a acestei instante, in toate cazurile anterioare de incompatibilitate pronuntandu-se similar.

"Cu siguranta si domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, ca asa au fost toate deciziile pana acum (...) Rezultatul este stiut de toata lumea, domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru ca pana acum asta e practica unitara a ICCJ, in toate cazurile anterioare au spus la fel", a sustinut Ponta.

"Asistam, ca si la Senat, la incercarea celor de la ACL, a domnului Blaga si Iohannis, de a-i apara pe cei declarati defintiv si irevocabil incompati... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro