Acest scorpion imens este cel mai infricosator pradator pe care l-ai vazut vreodata

Acest scorpion imens este cel mai infricosator pradator pe care l-ai vazut vreodata

Pana de curand era o enigma, dar de acum aceasta creatura va fi cunoscuta drept scorpionul gigantic care a trait in anumite oceane ale Pamantului in urma cu 467 de milioane de ani in urma.

acum 99 luni (1 Sep 2015)

Denumirea Pentecopterus decorahensis probabil ca nu iti spune nimic si este in regula. Pana de curand era o enigma, dar de acum aceasta creatura va fi cunoscuta drept scorpionul gigantic care a trait in anumite oceane ale Pamantului in urma cu 467 de milioane de ani in urma. Geologii au reusit sa identifice la 18 metri adancime in cursul superior al raului Iowa peste 150 de fragemente de fosile. Aceste au ajuns acolo in urma cu aproape jumatate de miliard de ani, cand acest stat era sub apele oceanului.

"Acesta este primul mare pradator pe care oamenii de stiinta l-au descoperit. Cand sunt de o anumita dimensiune, nu ar trebui sa li se permita (n.red.: de catre natura) sa devina mai mari", a spus James Lamsdell, cercetator de la Universitatea, Yale despre aceasta descoperire, conform The Guardian. Pe Pamant, din cauza gravitatiei, astfel de creaturi nu cresc mai mari, dar sub apa totul devine mai usor.

Numele creaturii provine din greaca si este denumirea unui vechi vas de lupta. Revenind la scorpion, spre deosebire de actualele creaturi, cel descoperit de cercetatori nu avea capacitatea de a intepa si injecta venin cu un ac din coada. Mai mult, in vremea in care acest scorpion traia, mai erau altii mai mari, dar nu erau pradatori. Lamsdell si ceilalti oameni de stiinta stiu ca a fost pradator datorita modului in care isi folosea ghearele pentru a prinde prada. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro