Accidentul cerebral cauzat de canicula, socul de caldura care ne poate ucide pe loc

Accidentul cerebral cauzat de canicula, socul de caldura care ne poate ucide pe loc

Expunerea la temperaturi ridicate, cum ar fi statul in soare atunci cand afata sunt peste 30 de grade, poate fi extrem de periculoasa. Atacul este de obicei asociat cu deshidratarea si inainte de la face un Heat Stoke puteti avea dureri mari de cap, stari de ameteala, dezorientare sau chiar lesin", mai spune medicul.

acum 70 luni (17 Jul 2016)

Expunerea la temperaturi ridicate, cum ar fi statul in soare atunci cand afata sunt peste 30 de grade, poate fi extrem de periculoasa. Persoanele peste 50 de ani sunt mai sensibile, dar manifestarile pot aparea si la tineri. , cum este denumit in literatura de specialitate, reprezinta o urgenta medicala de gradul I. In urma unui astfel de episod, pacientul poate ramane cu sechele cerebrale sau poate paraliza", spune medicul Marius Mocanu, specialist in medicina de urgenta.

Cum se manifesta atacul cerebral cauzat de caldura

Uneori inainte sa faceti criza puteti avea cateva simptome care trebuie sa va dea de gandit. De exemplu daca stati o ora in soare cand afara sunt peste 30 de grade, organismul se poate supraincalzi. Temperatura corpului poate depasit 50 de grade si atunci apare socul, deoarece organismul nu o mai poate regla. Atacul este de obicei asociat cu deshidratarea si inainte de la face un Heat Stoke puteti avea dureri mari de cap, stari de ameteala, dezorientare sau chiar lesin", mai spune medicul.

Ce masuri luam pentru a scapa cu viata

Daca o persoana lesina, este rosie ca racul la fata sau incoerenta, trebuie sa ajunga imediat la spital. "Pacientul trebuie sa ajunga de urgenta la spital. Cu cat omul ajunge mai repede la urgenta cu atat sansele de recuperare sunt mai mari", mai spune specialistul.

Exista cateva masuri pe care le putem lua ca sa nu ajungem in situatia de a suferi un atac. "Daca afara sunt peste 35 de grade si soare puternic, este bine sa stati in casa. Nu este recomandat sa munciti in caldura, chiar daca aveti 20 de ani si credeti ca puteti suporta orice. De asemenea, persoanele care au probleme cardiace sau cele peste 60 ar trebui sa evite sa se expuna la temperaturi ridicate, deoarece organismul lor este mai slabit decat al unui tanar de 20 de ani", mai spune medicul.

Cititi si:

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro