Accesarile muzicii lui Bob Dylan au crescut cu peste 500%, dupa ce compozitorul a castigat premiul Nobel

In cariera sa de peste 55 de ani a primit 43 de nominalizari la premiile Grammy, a castigat 12 astfel de trofee, a primit un Oscar, in 2000, pentru cel mai bun cantec, "Things Have Changed" din "Wonder Boys", melodie care i-a adus si un Glob de Aur.

acum 70 luni (16 Oct 2016)

Cantaretul si compozitorul american Bob Dylan a fost desemnat joi castigatorul premiului Nobel pentru Literatura pe 2016 pentru "crearea unor noi expresii poetice in marea traditie a cantecului american", potrivit motivatiei oficiale a Comitetului Nobel.

Potrivit "Billboard", accesarile totale ale pieselor lui Bob Dylan pe platforma Spotify au crescut de atunci cu 512%. Intre cantecele care au inregistrat cea mai mare crestere se afla "Like a Rolling Stone", cu 258 de procente.

Secretarul general al Nobel Academy, Sara Danils, a motivat joi: "Pentru cei 54 de ani in care s-a reinventat", iar despre albumul "Blonde On Blonde", a spus ca reprezinta un exemplu al "stralucitului fel de a face rime, de a pune laolalta refrene si al modului de a gandi".

"Daca va uitati inapoi cu 5.000 de ani, ii descoperiti pe Homer si Safo. Ei au scris texte poetice care aveau menirea de a fi jucate si acelasi lucru se intampla si cu creatia lui Bob Dylan. Dintre albumele care au marcat istoria muzicii se numara "The Times They Are a-Changin'" (1964), "Blonde on Blonde" (1966), "Oh Mercy" (1989), "Good as I Been to You" (1992) si "Together Through Life" (2009).

In cariera sa de peste 55 de ani a primit 43 de nominalizari la premiile Grammy, a castigat 12 astfel de trofee, a primit un Oscar, in 2000, pentru cel mai bun cantec, "Things Have Changed" din "Wonder Boys", melodie care i-a adus si un Glob de Aur. Bob Dylan a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 1982, iar cinci cantece ale sale au fost listate intre 500 piese care au configurat rock & roll-ul, clasament realizat de The Rock and Roll Hall of Fame and Museum in 2007. Scrierile sale au devenit volume de poezie si memorii, iar lucrarile sale - pictura si scultura - sunt prezentate in mai multe albume de arta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro