Academia Suedeza a incetat sa-l mai caute pe Bob Dylan, pentru a-l invita sa-si ridice Premiul Nobel

Academia Suedeză a incetat să incerce să-l contacteze pe Bob Dylan, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, după mai multe incercări nereușite, a declarat luni secretara permanentă al instituției, Sara Danius, informează AFP citată de Agerpres.

acum 63 luni (17 Oct 2016)

Academia Suedeză a incetat să incerce să-l contacteze pe Bob Dylan, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, după mai multe incercări nereușite, a declarat luni secretara permanentă al instituției, Sara Danius, informează AFP citată de Agerpres. Deocamdată este de ajuns", a declarat Danius pentru postul public de radio SR.

Artistul american a primit in tăcere premiul care i-a fost acordat joia trecută.

"Nu-mi fac deloc griji, am sentimentul că se va manifesta", a precizat Danius.

Căștigătorii sunt invitați in fiecare an pe 10 decembrie la Stockholm pentru a-și primi premiul din mainile regelui Suediei și a ține un discurs in cadrul unui banchet.

"Dacă nu va dori să vină, nu va veni.

Pe numele său real Robert Allen Zimmerman, Bob Dylan este, la 75 de ani, unul dintre cele mai influenți cantautori din istoria muzicii. Dylan este primul autor-compozitor care obține prestigiosul premiu, intr-un context in care cercurile literare ii dădeau ca favoriți pe scriitori precum Salman Rushdie, Adonis sau Ngugi wa Thiong'o. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro