Academia interlopului Tata, spaima Europei

Procurorii DIICOT (Directia de Combatere a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism) au saltat 27 de membri ai "Academiei Infractorilor din Romania", cautati de mai multi ani pentru jafuri si talharii comise in tara si in mai multe state europene. "Paznicii", de obicei sacrificati In afara de aceste functii (de comandant suprem, contabil, ofiteri-luptatori, ofiteri inalti, racolatoarele de noi membri), in organizatie mai existau functiile de executanti directi ai jafurilor, de "paznici" (stateau la intrarea in magazinele de lux pentru a crea diversiuni, de obicei prin incendieri cu sticle Molotov ale unor masini din apropiere pentru a acoperi fuga executantilor), de finantatori ai actiunilor, de fabricare/obtinere de documente false, de inchiriere de spatii de locuit sau pentru antrenamente, de pastrare a bunurilor furate, de vanzarea obiectelor furate pe piata neagra.

acum 52 luni (24 Apr 2015)

Cei 14 membri ai gruparii si seful lor, in prezent inarcerat, vor fi adusi vineri in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva.

---

Baze de antrenament in Romania, reguli stricte, legea tacerii, jafuri celebre in toata Europa.

Procurorii DIICOT (Directia de Combatere a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism) au saltat 27 de membri ai "Academiei Infractorilor din Romania", cautati de mai multi ani pentru jafuri si talharii comise in tara si in mai multe state europene. Maga-zinele preferate erau cele de ceasuri de lux si bijuterii.

A fost capturat si liderul "academiei", Adrian Marin Botez, zis Tata, eliberat din greseala din Politia Capitalei in 2014, dupa ce fusese arestat si condamnat pentru tentativa de asasinare a liderului interlop Puiu Mironescu. De altfel, recrutii - de obicei minori racolati de experte in arta seductiei -, erau dusi la bazele de antrenament cu ochii acoperiti. In organizatie existau si "ofiterii inalti", care aveau si rol de "judecatori" in cazul incalcarii regulamentelor (a juramantului).

"Academia" era organizata pe "celule" de actiune - dupa modelul organizatiei criminale "Pantera roz" din Serbia - pentru a nu se cunoaste toti intre ei si a se evita, astfel, deconspirarea intregii retele in cazul in care cei capturati ar fi incercat sa negocieze cu magistratii pedepse mai mici.

De precizat ca organizarea pe "celule de actiune" este veche, folosita de servicii secrete sau de organizatii politice radicale, asa cum au fost primele organizatii socialisto-comuniste, care au actionat in clandestinitate.

"Paznicii", de obicei sacrificati

In afara de aceste functii (de comandant suprem, contabil, ofiteri-luptatori, ofiteri inalti, racolatoarele de noi membri), in organizatie mai existau functiile de executanti directi ai jafurilor, de "paznici" (stateau la intrarea in magazinele de lux pentru a crea diversiuni, de obicei prin incendieri cu sticle Molotov al... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro