Academia infractorilor. Liderul gruparii, Adrian Botez, zis Tata, condamnat la 30 de ani de inchisoare

Academia infractorilor. Liderul gruparii, Adrian Botez, zis Tata, condamnat la 30 de ani de inchisoare

Instanta Tribunalului Bucuresti a stabilit ca vechiul Cod Penal ii este mai favorabil lui Botez, astfel ca acesta a fost condamnat la 16 ani de inchisoare pentru 24 de fapte de instigare la talharie in forma continuata, respectiv la 6 ani de inchisoare cu executare pentru instigarea la furt calificat, pentru fapta comisa in Andorra, pe 5 aprilie 2011, la 3 ani si 4 luni de inchisoare pentru constituirea unui grup infractional organizat, in stare de recidiva, la 6 ani si 8 luni pentru instigare la talharie calificata, pentru fapta din decembrie 2015, din Milano, arata news.ro. De asemenea, magistratii au mai adaugat la aceasta pedeapsa si la restul de pedeapsa de 12 ani de inchisoare ramas neexecutat din pedeapsa aplicata printr-o sentinta penala mai veche a Tribunalului Bacau, rezultand astfel o pedeapsa de 34 de ani, 4 luni si 10 zile de inchisoare.

acum 98 luni (4 May 2016)

Instanta Tribunalului Bucuresti a stabilit ca vechiul Cod Penal ii este mai favorabil lui Botez, astfel ca acesta a fost condamnat la 16 ani de inchisoare pentru 24 de fapte de instigare la talharie in forma continuata, respectiv la 6 ani de inchisoare cu executare pentru instigarea la furt calificat, pentru fapta comisa in Andorra, pe 5 aprilie 2011, la 3 ani si 4 luni de inchisoare pentru constituirea unui grup infractional organizat, in stare de recidiva, la 6 ani si 8 luni pentru instigare la talharie calificata, pentru fapta din decembrie 2015, din Milano, arata news.ro. Totodata, Botez a mai fost condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare pentru instigare la talharie calificata comisa in stare de recidiva, fapta care a ramas in faza tentativei, in Aarhus-Danemarca, pe 10 aprilie 2015.

Instanta a contopit toate aceste pedepse, iar in final a stabilit ca Botez sa execute pedeapsa cea mai grea, de 16 ani de inchisoare, la care a adaugat spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv 6 ani, 5 luni si 10 zile, rezultand 22 de ani, 5 luni si 10 zile de inchisoare. De asemenea, magistratii au mai adaugat la aceasta pedeapsa si la restul de pedeapsa de 12 ani de inchisoare ramas neexecutat din pedeapsa aplicata printr-o sentinta penala mai veche a Tribunalului Bacau, rezultand astfel o pedeapsa de 34 de ani, 4 luni si 10 zile de inchisoare. Pedeapsa rezultanta finala a fost stabilita de judecator la 30 de ani de inchisoare, "cuantum redus la maximul general al pedepsei inchisorii in conformitate cu dispozitiile legale mentionate". Din aceasta pedeapsa, Tribunalul Bucuresti a scazut perioada in care Adrian Botez a fost in arest preventiv si a stabilit ca lui Botez sa ii fie recoltate probe biologice pentru introducerea profilului sau genetic in Sistemului National de Date Genetice Judiciare. 18 persoane, trimise in judecata In octombrie 2015, 18 membri din reteaua criminala autointitulata "Academia Infractorilor Romani", specializata in jafuri armate ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro