Academia de baschet ca in America, deschisa la Timisoara. Regula de baza: "N-ai note bune, nu poti juca"

Academia de baschet ca in America, deschisa la Timisoara. Regula de baza:

A jucat in campionatul universitar american, in NCAA, ar fi putut ajunge in NBA sau D-League (liga secunda a baschetului de peste Ocean), dar, pana la urma, s-a transferat, in 2016, in Belgia, la Belfius Mons, unde si-a inceput cariera de sportiv de performanta. BURSA DE LA O UNIVERSITATE AMERICANA Unul dintre antrenorii de la CSS Bega, in Divizia B, Aleksandar Milanovici, l-a apreciat atat de mult pe Alexandru Olah, incat i-a propus sa se duca sa-si continue studiile in Statele Unite, unde antrenorul avea conexiuni. Deocamdata, Olah este jucator legitimat la echipa belgiana Mons, iar de antrenamentele de la academie se ocupa sarbul Aleksandar Milanovici, nimeni altul decat fostul sau antrenor de la CSS Bega, cel care i-a deschis drumul spre America. De exemplu, primesc indicatii si de la fostul meu antrenor de la liceu, Dave Jameson, care a jucat si in NBA.

acum 37 luni (3 Jun 2017)

A jucat in campionatul universitar american, in NCAA, ar fi putut ajunge in NBA sau D-League (liga secunda a baschetului de peste Ocean), dar, pana la urma, s-a transferat, in 2016, in Belgia, la Belfius Mons, unde si-a inceput cariera de sportiv de performanta.

Plecat de copil de acasa, Alexandru Olah nu a uitat si nici nu a rupt legatura cu orasul natal. Mai mult, a decis sa isi deschida la Timisoara propria academie de baschet: A.O. 2,10 METRI LA 16 ANI Alexandru Olah s-a nascut la Timisoara si a inceput sa joace baschet in curtea Liceului "Jean Louis Calderon", acolo unde a si invatat pana in clasa a X-a. La club am incercat sa ma duc la Poli, m-au luat in probe, dar am renuntat, pentru ca deja aveam rezultate bune cu echipa de baschet a scolii. Un coleg de liceu a vorbit cu regretatul antrenor Mircea Albu, care era la CSS Bega si care i-a spus ca ar fi interesat sa ma vada. Si primul rezultat a venit imediat, un loc trei la un turneu final care s-a tinut la Craiova", a povestit Alexandru Olah.

Adolescentul a devenit un component de baza pentru toate loturile de juniori ale Nationalei Romaniei de baschet. Olah a fost campion national la nivel de juniori cu CSS Bega. Inainte de plecarea in America, la 16 ani, timisoreanul avea deja o inaltime de 2,10 metri. BURSA DE LA O UNIVERSITATE AMERICANA Unul dintre antrenorii de la CSS Bega, in Divizia B, Aleksandar Milanovici, l-a apreciat atat de mult pe Alexandru Olah, incat i-a propus sa se duca sa-si continue studiile in Statele Unite, unde antrenorul avea conexiuni.

"A vazut la mine talent, seriozitate, dorinta de a face ceva cu baschetul. Antrenorii de la Northwestern deja ma stiau, m-au vazut jucand la nationala, la campionatul european. Ajuns acolo la liceu, au putut sa ma urmareasca si mai usor", a mai povestit baschetbalistul. Fiind deja in vizorul celor de la Universitatea Northwestern, nu a trebuit sa faca decat un pas pentru a fi admis. Bursa sportiva inseamna ca ei iti platesc sc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro