Academia americana de Film ia masuri pentru diversitate etnica si pentru incurajarea femeilor

Academia americană de Film, instituţia care decernează prestigioasele premii Oscar, a anunţat, vineri, o serie de măsuri de urgenţă pentru a se deschide mai mult către femei şi minorităţile etnice, informează AFP, citată de Agerpres. In 2015, lipsa persoanelor de culoare de pe lista nominalizărilor a provocat nemulţumiri, concretizate pe reţelele sociale prin mesaje purtand eticheta #OscarsSoWhite (Oscaruri atat de albe), iar după anunţarea nominalizărilor din 2016, joia trecută, discuţiile legate de acest subiect s-au reaprins, cu o forţă sporită, cu hashtag-ul actualizat, #OscarsStillSoWhite (Oscarurile in continuare atat de albe).

acum 52 luni (23 Jan 2016)

Academia americană de Film, instituţia care decernează prestigioasele premii Oscar, a anunţat, vineri, o serie de măsuri de urgenţă pentru a se deschide mai mult către femei şi minorităţile etnice, informează AFP, citată de Agerpres.

Academia americană de Film a declanşat noi polemici după ce a nominalizat doar actori albi pentru ediţia din anul acesta a premiilor Oscar.

Nominalizată in 2016 la categoria "Cea mai bună actriţă in rol principal", Charlotte Ramplig a catalogat drept "rasism faţă de albi" decizia cineastului american de culoare Spike Lee de a boicota gala Oscarurilor, din 28 februarie, in semn de protest impotriva lipsei candidaţilor de culoare pentru al doilea an consecutiv. Nu se poate şti niciodată dacă aşa este, dar este posibil ca actorii negri să nu fi meritat să ajungă pe lista scurtă", a susţinut ea, intr-o intervenţie la postul francez de radio Europe 1.

Charlotte Rampling se opune categoric şi ideii avansate de Spike Lee de a se institui cote astfel incat minorităţile să poată ajunge mai uşor la Oscaruri. Oricand va putea veni cineva care să spună #Eşti prea nu ştiu cum, prea negru, prea alb sau mai puţin frumos...Şi atunci ce facem, catalogăm ca să facem tot felul de noi minorităţi?", a mai spus vedeta de 69 de ani, recompensată cu numeroase premii de-a lungul carierei sale de actriţă, cantăreaţă şi fotomodel. Nu poţi să spui #il voi vota, nu e bun, dar e negru#", a explicat, la randul lui, veteranul interpret Michael Caine, de 82 de ani, in cursul unui interviu pentru BBC Radio 4.

Deţinător a două premii Oscar, Michael Caine a recomandat artiştilor de culoare să "aibă răbdare", amintind că şi el a făcut acelaşi lucru timp de "mulţi ani" pentru a ajunge printre laureaţii prestigioaselor premii acordate anual de Academia Americană de Film.

In 2015, lipsa persoanelor de culoare de pe lista nominalizărilor a provocat nemulţumir... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro