Abuzul in serviciu - ziua decisiva. Decizia CCR poate scapa de necazuri penale o droaie de fosti sau actuali demnitari
Exceptia a fost ridicata in martie 2016 de Alina Bica, fosta sefa DIICOT, care a reclamat ca infractiunea, care se pedepseste cu 15 ani de inchisoare, e definita prea vag in Codul Penal.
Exceptia a fost ridicata in martie 2016 de Alina Bica, fosta sefa DIICOT, care a reclamat ca infractiunea, care se pedepseste cu 15 ani de inchisoare, e definita prea vag in Codul Penal.
Demersul acesteia a fost urmat de o avalansa de solicitari similare. Printre cei care au ridicat exceptia neconstitutionalitatii articolului de lege se numara fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea Stancu, dar si Nicusor Constantinescu, seful Consiliului Judetean Constanta. Avocatul Daniel Fenechiu a explicat cine ar avea de castigat daca va fi admisa exceptia de neconstitutionalitate.
"Practic, orice persoana impotriva careia s-a inceput urmarirea penala, se afla in dosar de fond, dosar de apel sau in recurs poate invoca dezincriminarea faptei.
Iar pe rolul instantelor de judecata sunt sute de dosare in care autorii - demnitari, primari, sefi de consilii judetene, politisti sau functionari publici - sunt judecati pentru abuz in serviciu. Alte sute de dosare pentru acelasi gen de fapte sunt anchetate in prezent de procurori. Printre acestea, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale Elena Udrea - trimisa in judecata, pentru abuz in serviciu, in dosarul "Gala Bute", fostul ministru de Interne Gabriel Oprea - inculpat in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina si in dosarul DIPI, sau fostul sef al CJ Constanta Nicusor Constantinescu - trimis in judecata in mai multe dosare pentru coruptie.
Pe langa acestia, nenumarati fosti si actuali primari din Bucuresti si din tara, acuzati de abuz in serviciu, ar putea scapa de problemele cu legea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro