Absolventul de Teologie intrat in lumea interlopa, condamnat pentru trafic de droguri. Pedeapsa primita pentru vanzarea drogurilor cu efecte naucitoare

Absolventul de Teologie intrat in lumea interlopa, condamnat pentru trafic de droguri. Pedeapsa primita pentru vanzarea drogurilor cu efecte naucitoare

Considerat ca fiind una dintre cele mai puternice surse de droguri pentru piata din Iasi, Costin Basag, un apropiat al interlopilor din Iasi si Vaslui, a fost condamnat doar la doi ani si cinci luni inchisoare cu suspendare, pentru trafic de droguri de risc si introducere in tara de droguri de risc. Desi era monitorizat si de politistii de la Crima Organizata din Iasi, Costin Basag a fost prins de politistii SCCO Vaslui, care au demarat cercetarile in acest caz dupa ce o eleva din Vaslui a ajuns in coma la spital, in urma consumului de stupefiante. Inculpatul a aratat ca, anterior datei de 27.11.2015, a facut mai multe comenzi, in cursul lunii octombrie, de pe acelasi site, toate coletele fiind trimise din Spania, recunoscand de asemenea faptul ca a introdus astfel in tara, cantitatea de aproximativ 100 gr Alfa - PVP, in luna noiembrie", au explicat procurorii.

acum 78 luni (10 Jun 2016)

Considerat ca fiind una dintre cele mai puternice surse de droguri pentru piata din Iasi, Costin Basag, un apropiat al interlopilor din Iasi si Vaslui, a fost condamnat doar la doi ani si cinci luni inchisoare cu suspendare, pentru trafic de droguri de risc si introducere in tara de droguri de risc.

In plus, Basag a fost obligat sa presteze 60 de zile de munca in folosul comunitatii, in cadrul Primariei sau Politiei municipiului Iasi, acolo unde isi are domiciliu.

Complicele sau, Victor Luca, desi a savarsit infractiunile in perioada de incercare, stabilita la o condamnare anterioara, tot pentru infractiuni din sfera traficului de droguri, a scapat cu o pedeapsa si mai blanda, fiind condamnai la un an si doua luni, inchisoare cu suspendare sub supraveghere. S-a stabilit in Iasi, intrand in cercuri dubioase, si a devenit una dintre sursele importante de droguri pentru consumatorii din zona Moldovei, Costin Basag si-a recunoscut faptele in fata anchetatorilor, dupa ce a fost prins in flagrant de politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Vaslui la sfarsitul lunii noiembrie, anul trecut.

Prins dupa ce o eleva consumatoare a ajuns in coma la spital

Basag aproviziona cu stupefiante in special studentii din campusul iesean Tudor Vladimirescu, insa era unul din dealerii de baza pentru interlopii din Iasi si Vaslui. Desi era monitorizat si de politistii de la Crima Organizata din Iasi, Costin Basag a fost prins de politistii SCCO Vaslui, care au demarat cercetarile in acest caz dupa ce o eleva din Vaslui a ajuns in coma la spital, in urma consumului de stupefiante. Astfel, anchetatorii au aflat ca adolescenta se aprovizionase cu droguri de la un intermediar de-a lui Costin Basag.

Prins in flagrant dupa ce a ridicat un colet cu substante interzise, expediat din Spania, Basag a incercat initial sa invoce ca este doar consumator de etnobotanice. La per... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro