Absent de la intalnirea premierului cu edilii de rangul sau, primarul Timisoarei cere o intalnire separata: "Eu sunt primarul viitoarei Capitale Culturale"

Absent de la intalnirea premierului cu edilii de rangul sau, primarul Timisoarei cere o intalnire separata:

Dupa instalarea Vioricai Dancila in functia de premier al Romaniei, primarul Timisoarei Nicolae Robu a declarat ca asteapta ca prim-ministrul sa se instaleze si va solicita o intrevedere pentru a discuta proiectele Timisoarei care trebuie sustinute cu bani de la Guvern. Vreau sa o conving pe doamna prim-ministru, ca nu cunoaste problemele locale, ca pentru Timisoara, avand in vedere si ca va fi Capitala Culturala, este esential sa fie gata centura ocolitoare pana in 2020 pentru ca noi avem acum 300.000 de turisti si se estimeaza ca o sa avem in anul 2021 un milion si jumatate de turisti.

acum 67 luni (13 Mar 2018)

Dupa instalarea Vioricai Dancila in functia de premier al Romaniei, primarul Timisoarei Nicolae Robu a declarat ca asteapta ca prim-ministrul sa se instaleze si va solicita o intrevedere pentru a discuta proiectele Timisoarei care trebuie sustinute cu bani de la Guvern.

"Am fost informat ca va avea loc o intalnire intre prim-ministrul si primarii oraselor resedinta de judet, dar nu aveam cum sa particip si nu la intalniri de genul acesta se dau banii. Banii se dau pe anumite programe guvernamentale, prin proiecte si nu prin mici intelegeri, ca banii dati prin mici intelegeri sunt in afara legii. Nu vreau sa imi dea Guvernul bani ca sa fac pasajul Solventul. Guvernul trebuie sa dea bani pentru acele lucrari de interes major pentru Timisoara care sunt de interes regional si pentru care municipalitatea nu poate sa dea ia bani. Centura nu poate sa o faca primaria, spitalul regional nu il poate face primaria, trebuie sa il faca Guvernul prin Ministerul Sanatatii", a spus Robu.

Primarul Timisoarei a declarat ca ii va solicita Vioricai Dancila o audienta in care sa discute ca de la premier la primarul unui oras care va fi Capitala Europeana a Culturii. Eu sunt primarul viitoarei Capitale Europene a Culturii si din aceasta postura ii cer doamnei prim-ministru, si o sa-i cer in curand (n.r. oficial), o audienta in care sa discutam problemele unui oras care va reprezenta Romania din aceasta postura. Vreau sa o conving pe doamna prim-ministru, ca nu cunoaste problemele locale, ca pentru Timisoara, avand in vedere si ca va fi Capitala Culturala, este esential sa fie gata centura ocolitoare pana in 2020 pentru ca noi avem acum 300.000 de turisti si se estimeaza ca o sa avem in anul 2021 un milion si jumatate de turisti. Oricate imbunatatiri am aduce noi, municipalitatea, cata vreme nu scoatem traficul greu din oras, tot aglomeratie o sa fie", a declarat Robu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro