Aberatiile "religioase" despre rolul femeii: "Facultatile la femei trebuie facute ca sa se marite bine"

Aberatiile

Ca o paranteza de unicitate, doar in Romania, ca exceptie, este in crestere si - la nivelul mediului rural - numarul agresiunilor sexuale indreptate impotriva batranelor, semn al unei intoarceri ferme spre barbarism a locuitorilor zonelor sarace si scapate de sub orice control si al unei evidente increderi in laxitatea justitiei si in viteza cu care faptasii vor fi lasati in libertate sau vor beneficia de pedepse minimale. Nu este o intamplare, este un rezultat - cel putin in aceasta nefericita si excentric-salbatica zona a Romaniei -, al perpetuarii, in termeni identici, a ceea ce Evul Mediu al Europei Occidentale (dar si lumea islamica de atunci si de acum, cea de care spiritual suntem atat de aproape) trasa ca linii de comportament si reguli sociale impuse de Adevarata Credinta. Daca admitem ca spiritualitatea traditionala a poporului roman a fost modelata in principal de invatatura Bisericii Ortodoxe si ca si in acest moment statul roman considera ca aceasta este misiunea pe care o are de indeplinit si la nivelul societatii contemporane (de unde acceptarea statutului de functionar public pe care il au preotii, odata cu primirea salariului lunar asigurat din bugetul de stat), atunci trebuie sa ne intereseze care este locul si care este functia pe care Biserica Ortodoxa Romana le defineste ca fiind proprii femeii contemporane.

acum 75 luni (23 Jul 2015)

>

Tocmai pentru a pune capat, prin actiunile ferme ale societatii, unui val de agresiuni in continua crestere, violente impotriva femeii in general, a copiilor in special, in paralel cu o scadere absolut dramatica a varstei victimelor. Ca o paranteza de unicitate, doar in Romania, ca exceptie, este in crestere si - la nivelul mediului rural - numarul agresiunilor sexuale indreptate impotriva batranelor, semn al unei intoarceri ferme spre barbarism a locuitorilor zonelor sarace si scapate de sub orice control si al unei evidente increderi in laxitatea justitiei si in viteza cu care faptasii vor fi lasati in libertate sau vor beneficia de pedepse minimale.

Sa vedem care sunt statisticile globale la nivelul anului 2015:

Zilnic, in lume sunt comise 903 violuri, adica 329.708 violuri anual, dintre care 95.136 in SUA, 52.425 in Africa de Sud si 24.350 in Canada (sursa Planetoscope viols). Iata ce puteam citi in Timisoara Expres: la nivelul anului 2012, spre exemplu, in Romania s-au inregistrat 895 de violuri, 440 de persoane fiind trimise in judecata pentru comiterea acestei infractiuni grave. In 2012, violul a reprezentat 4,5% din infractiunile contra persoanei inregistrate in tara noastra, conform datelor continute in Raportul de activitate al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pentru infractiuni de viol cu victime in varsta de pana in 15 ani, au fost trimisi in judecata 158 de inculpati, iar pentru viol urmat de moartea victimei au fost trimisi in judecata 2 inclupati... Dar, dupa cum stiti, prioritar in mediul nostru rural, anacronic, sarac si lipsit de educatie, dar si in mahalaua oraseneasca (de tip vechi sau manelizata in ultimii ani) exista o traditie care obliga la pastrarea cu orice pret a onoarei aparente. Cu orice pret, caci, nu-i asa, nu trebuie sa afle megiesii sau mahalaua ca s-a petrecut "un lucru de mare rusine", care la noi arunca o anatema definitiva asupra casei si neamului femeii "care n-a sti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro