Aberatia legala care i-a permis lui Marius Voicu, cercetat in cazul politistului-pedofil, sa revina la sefia Politiei Capitalei

Aberatia legala care i-a permis lui Marius Voicu, cercetat in cazul politistului-pedofil, sa revina la sefia Politiei Capitalei

In schimb, Marius Voicu, care se numara printre cei 18 politisti vizati de Corpul de Control al MAI in legatura cu modul de actiune in cazul politistului Eugen Stan, acuzat de agresiuni sexuale, a fost numit director general al Politiei Capitalei. Ce i se reproseaza lui Voicu Chestorul de Politie Marius Voicu s-a numarat printre politistii vizati de ancheta demarata de Ministerul Afacerilor Interne in februarie, referitor la maniera in care s-a actionat in cazul politistului Eugen Stan, acuzat de mai multe agresiuni sexuale.

acum 35 luni (27 Mar 2018)

In schimb, Marius Voicu, care se numara printre cei 18 politisti vizati de Corpul de Control al MAI in legatura cu modul de actiune in cazul politistului Eugen Stan, acuzat de agresiuni sexuale, a fost numit director general al Politiei Capitalei.

Masura, desi aparent "imorala", este perfect legala, sustin reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne care au explicat ca ofiterul nu face decat sa se intoarca pe functia pe care a castigat-o prin concurs. "Imputernicirea domnului chestor de politie Marius Voicu in functia de adjunct al Inspectorului General al Politiei Romane a incetat. Acesta a fost trecut pe o functie inferioara, cea pe care a ocupat-o prin concurs inainte de imputernicirea in cadrul IGPR, respectiv Director General al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti", a anuntat, marti, MAI.

Masura este legala

Sindicalistii din Politie spun ca masura este una legala si ca legea ii interzice chestorului Marius Voicu sa mai fie imputernicit adjunct al sefului IGPR.

"Daca discutam la nivel de moralitate, sigur ca opiniile sunt impartite, unii vor spune ca da, altii ca nu.

Daca ancheta in cazul politistului pedofil Eugen Stan il va gasi vinovat si pe chestorul Marius Voicu, acesta risca de la simpla mustrare, pana la scoaterea din Politie. "In momentul in care se declanseaza procedura de cercetare prealabila, daca ofiterul care efectueaza cercetarea constata ca exista vinovatie, sesizeaza Consiliul de disciplina. In situatia in care se stabileste vinovatia, impotriva ofiterului in cauza poate fi luata o masura de sanctionare, incepand cu mustrare, pana la destituirea din functie si scoaterea din Politie", a mai precizat Dumitru Coarna.

Ce i se reproseaza lui Voicu

Chestorul de Politie Marius Voicu s-a numarat printre politistii vizati de ancheta demarata de Ministerul Afacerilor Interne... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro