Aberatia juridica intr-un proces in care este judecat un milionar al Vrancei. De trei ani se cere recuzarea magistratilor

Aberatia juridica intr-un proces in care este judecat un milionar al Vrancei. De trei ani se cere recuzarea magistratilor

Acelasi lucru s-a intamplat si cu instalatiile de inregistrare a consumului de gaze si apa, numai prin blocarea echipamentelor de masurare a consumului de gaze naturale sustragandu-se, in mod repetat, gaz metan in valoare de 2.700.000 lei, acesta fiind folosit pentru functionarea instalatiei ilegale de productie alcool. Membrii gruparii sunt invinuiti ca prin vanzarea "la negru" a celor 1,4 milioane de litri de alcool, produsa in mod ilegal, si-au impartit intre ei suma de peste 13.600.000 lei, in conditiile in care prejudiciul total cauzat bugetului de stat este estimat la suma de peste 58.400.000 lei, reprezentand accize, taxe si impozite.

acum 86 luni (6 Oct 2016)

Procesul in care este judecat milionarul vrancean Liviu Jitea bate pasul pe loc de peste trei ani.

Tribunalul din Galati, acolo unde se judeca procesul cu un prejudiciu de 8 milioane de euro, a dispus mai multe expertize care nu s-au efectuat nici pana astazi.

De asemenea, s-a ajus ca foarte multe termene de judecata sa fie amanate pentru lipsa de procedura sau pentru faptul ca inculpatii, cei drept multi, 19 la numar, au cerut angajarea de avocati.

Liviu Jitea, distribuitorul produselor lactate in Vrancea in programul scolar "Lapte si corn", este acuzat de procurorii DIICOT Galati de evaziune fiscala si contrabanda cu alcool, cauzand o paguba bugetului de 8 milioane de euro. Reteaua lui Jitea

Potrivit probelor existente la dosarul contrabandei cu alcool, dosar care a ajuns pe masa instantei de judecata, "reteaua Jitea" era monitorizata de doi ani, mai exact din luna iulie a anului 2011. Este vorba despre o retea foarte bine pusa la punct, formata din 19 persoane, structurata pe doua paliere de lucru, in care Liviu Jitea detinea calitatea de lider si coordonator al membrilor grupului.

Alaturi de acesta s-au aflat apropiatele sale Raluca Milea si Florenta Mona Ionescu, acestea, impreuna cu Jitea, avand rolul de a asigura protectia oamenilor lor prin intermediul "diferitelor relatii in randul reprezentantilor autoritatii cu atributii de control fiscala si chiar in sfera politica".

Practic, Liviu Jitea a gandit un mecanism infractional in care prin utilizarea in mod ilegal a capacitatilor de productie ale SC Trust LF Trade SRL in vederea obtinerii unor importante cantitati de alcool pe care apoi sa le pastreze in spatiile de depozitare ale Vranlact Focsani dupa care sa le valorifice "la negru".

Acestia au extras in aceasta modalitate cantitati de alcool necontorizate, de peste 1.443.000 de litri, fara inregis... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro