Abecedare clasice si digitale, de marti, in Bucuresti

Abecedare clasice si digitale, de marti, in Bucuresti

De asemenea, 190.000 de manuale de Comunicare in Limba Romana vor ajunge pe bancile elevilor de clasa I din intreaga tara, cu o intarziere de cateva luni, timp in care invatatorii au fost nevoiti sa lucreze dupa manuale invechite si fise de lectura. Conceput de un grup de 23 de profesori, artisti plastici, fizicieni, teologi si muzicieni, conform curriculei nationale propusa de Ministerul Educatiei, manualul reprezinta un instrument de predare integrata, care ii ofera posibilitatea copilului sa se joace cu tot ce este in jurul sau si sa-si dezvolte creativitatea prin exercitii de pictura, sculptura, colaj sau origami.

acum 65 luni (5 Feb 2015)

Documentele, care pot fi descarcate pe calculator sau tableta de oricine doreste, vor fi folosite incepand de saptamana viitoare, cand va debuta si cel de-al doilea semestru scolar.

De asemenea, 190.000 de manuale de Comunicare in Limba Romana vor ajunge pe bancile elevilor de clasa I din intreaga tara, cu o intarziere de cateva luni, timp in care invatatorii au fost nevoiti sa lucreze dupa manuale invechite si fise de lectura. Concret, Abecedarele sunt in sase variante, in functie de solicitarile fiecarui invatator, spune Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar din Bucuresti.

Folosirea Abecedarelor digitale, facultativa

In paralel, atat invatatorii, cat si parintii pot descarca, in premiera pentru Romania, si o varianta digitala a acestor Abecedare, direct de pe site-ul Ministerului Educatiei.

"In Bucuresti, majoritatea scolilor dispun de proiectoare cu ajutorul carora se poate lucra pe astfel de manuale si de table smart pe care copiii pot scrie si desena", a completat Marian Banu.

Avand in vedere ca aceste manuale ajung la copii abia in cea de-a doua parte a anului scolar, expertul in educatie Marian Stas considera ca anul scolar 2014-2015 este oarecum compromis, dar spune ca utilizarea noilor manuale ii va ajuta atat pe elevi, cat si pe profesori sa se obisnuiasca, treptat, cu modificarile aduse Abecedarului, primele din ultimii zece ani.

Societatea romaneasca a ramas traditionala

Publicarea primelor manuale digitale si directia pe care un astfel de proiect o imprima invatamantului romanesc naste entuziasm, dar si ingrijorare.

"Alte sisteme educationale au inteles ca trebuie sa se adapteze evolutiei societatii, iar societatea moderna este afectata profund de noile inovatii din tehnologie - felul in care comunicam, felul in care facem achizitii, felul in care invatam - cam toate s-au mutat in mediul online. Societatea romaneasca insa a ramas una traditionalista si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro